Focus

Η πρώην Μις Ουκρανία περιγράφει την τρομακτική απόδραση από το Κίεβο ενόψει πολέμου

Η πρώην Μις Ουκρανία περιγράφει την τρομακτική απόδραση από το Κίεβο ενόψει πολέμου
Μέχρι σήμερα σχεδόν 2 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν εγκαταλείψει τη χώρα ενόψει της ρωσικής επίθεσης

Η πρώην Μις Ουκρανία έδωσε συνέντευξη Τύπου στο Λος Άντζελες για να επιστήσει την προσοχή στα δεινά των Ουκρανών προσφύγων λόγω του άγριου πολέμου. Η Veronika Didusenko περιέγραψε το ταξίδι της με τον μικρό γιο της για να δραπετεύσει από το Κίεβο καθώς τα ρωσικά στρατεύματα εισέβαλαν στη χώρα τον περασμένο μήνα και κάλεσε τις χώρες να κάνουν περισσότερα για να οπλίσουν τους συμπατριώτες και τις γυναίκες της χώρας.

Η Ντιντουσένκο, η οποία στέφθηκε Μις Ουκρανία το 2018, είπε ότι αυτή και ο 7χρονος γιος της ξύπνησαν την πρώτη μέρα της εισβολής υπό τους ήχους σειρήνων αεροπορικής επιδρομής και εκρήξεις και ενώθηκαν με χιλιάδες άλλους στο δρόμο για να εκκενώσουν.

«Στο… ταξίδι μου προς τα σύνορα της Ουκρανίας, δεν υπήρχε μέρος όπου δεν θα ηχούσαν οι σειρήνες, όπου δεν θα έσκαγαν πύραυλοι και βόμβες», είπε.

Η Ντιντουσένκο είπε την ιστορία της σε συνέντευξη Τύπου στο γραφείο της δικηγόρου για τα δικαιώματα των γυναικών Γκλόρια Άλρεντ στο Λος Άντζελες, η οποία είπε ότι έγινε φίλη με την πρώην βασίλισσα της ομορφιάς πριν από αρκετούς μήνες.

Μέχρι σήμερα σχεδόν 2 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν εγκαταλείψει τη χώρα ενόψει της ρωσικής επίθεσης

Η Didusenko και ο γιος της τελικά έφτασαν στη Μολδαβία και ταξίδεψαν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες πριν φτάσουν στη Γενεύη της Ελβετίας. Η Ντιντουσένκο είπε ότι πήρε τη «σπαρακτική» απόφαση να αφήσει εκεί τον γιο της για να ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες για να δώσει τη συνέντευξη Τύπου με τον Άλρεντ.

Η Ντιντουσένκο, ντυμένη στα μπλε και κίτρινα χρώματα της ουκρανικής σημαίας, είπε ότι αυτή και η Άλρεντ αποφάσισαν ότι η κατάσταση στο έδαφος σε μέρη της πατρίδας της ήταν μια σημαντική ιστορία που έπρεπε να τονιστεί στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

“Αυτή τη στιγμή, εκατομμύρια παιδιά της Ουκρανίας και οι μητέρες τους τρέμουν με κάθε ήχο στους σταθμούς του μετρό και στα καταφύγια βομβών. Ακόμα πιο σπαρακτικό είναι ότι οι γυναίκες γεννούν σε τέτοιες συνθήκες σε αυτά τα καταφύγια”, είπε ο Ντιντουσένκο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments