Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εκρήξεις στο κέντρο του Κιέβου

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εκρήξεις στο κέντρο του Κιέβου
Οι Ουκρανοί ανακοίνωσαν ότι κατέστρεψαν σημείο ελέγχου των Ρώσων κοντά στο Μακάροφ - Εκρήξεις ακούστηκαν απόψε στο Κίεβο για πρώτη φορά από την έναρξη της ρωσικής εισβολής Την ανακοίνωση έκανε ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Valery Zaluzhny. 

Σε ασφυκτικό ρωσικό κλοιό βρίσκονται οι πόλεις “κλειδιά” της Ουκρανίας.

Απόψε λίγο μετά τις 11 για πρώτη φορά από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, ακούστηκαν εκρήξεις κοντά στο κέντρο του Κιέβου, όπως αναφέρουν οι δημοσιογράφοι που βρίσκονται στην ουκρανική πρωτεύουσα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη αναφορά από το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ή της Ουκρανίας μέχρι στιγμής. Ωστόσο εκφράζονται φόβοι για μεγάλη ρωσική επίθεση με στόχο την κατάληψη της πρωτεύουσας μέσα στη νύχτα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι οποίες επιβεβαιώνονται από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν κερδίσει σημαντικό έδαφος στα βόρεια περίχωρα του Κιέβου, πλησιάζοντας αρκετά το τελευταίο 24ωρο στις πρώτες γειτονιές της ουκρανικής πρωτεύουσας. Σύμφωνα με δορυφορικές εικόνες, ο ρωσικός στρατός που είναι συγκεντρωμένος έξω από το Κίεβο, ενισχύθηκε με νέες δυνάμεις,

Στην περιοχή του Κιέβου κοντά στο Μακάροφ,  oι ουκρανικές δυνάμεις κατέστρεψαν το διοικητήριο των ρωσικών δυνάμεων , επιβραδύνοντας την προέλασή τους προς το Κίεβο.

Την ανακοίνωση έκανε ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Valery Zaluzhny.

«Πριν από λίγα λεπτά καταστράφηκε το σημείο ελέγχου του εχθρού στην κατεύθυνση του Κιέβου. Η αεροπορία μας αντιστέκεται σθεναρά», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Βομβαρδίζεται το Μικολάγιεφ

Η Ρωσία εξαπέλυσε ένα νέο γύρο βομβαρδισμών στο Μικολάγιεφ, το οποίο βρίσκεται κοντά στην Οδησσό.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό κυβερνήτη της περιοχής κατοικίες έχουν πιάσει φωτιά, καθώς κι ένα σουπερμάρκετ. «Αυτό που λένε οι Ρώσοι στρατιωτική υποδομή του ΝΑΤΟ» σχολίασε.

Μαριούπολη

Στη Μαριούπολη, η κατάσταση περιγράφεται ως δραματική από τους ίδιους τους Ουκρανούς παράγοντες, καθώς οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται και οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει περιοχές της πόλης, με χιλιάδες αμάχους να υποφέρουν από έλλειψη τροφίμων, νερού και φαρμάκων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments