Διεθνή

Κουλέμπα: Ναι σε διαπραγμάτευση – Όχι σε παράδοση

Κουλέμπα: Ναι σε διαπραγμάτευση – Όχι σε παράδοση
Οι δηλώσεις έγιναν σε διαδικτυακή εκδήλωση της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Renew Democracy Initiative, πρόεδρος της οποίας είναι ο Ρώσος πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι Γκάρι Κασπάροφ.

Η Ουκρανία είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί για τον τερματισμό του πολέμου τον οποίο ξεκίνησε η Ρωσία πριν από δύο και πλέον εβδομάδες, αλλά δεν θα παραδοθεί, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα, διαμηνύοντας ότι η χώρα του δεν θα δεχθεί κανένα τελεσίγραφο.

Μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε ημη κερδοσκοπική οργάνωση Renew Democracy Initiative, ο Κουλέμπα δήλωσε ότι θα σώζονταν ζωές αμάχων εάν η Ουκρανία είχε μαχητικά αεροσκάφη και περισσότερα επιθετικά αεροσκάφη για να καταστρέψει μεγάλους στρατιωτικούς σχηματισμούς.

Πρόεδρος της Renew Democracy Initiative είναι ο Ρώσος πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι Γκάρι Κασπάροφ.

Η συνάντηση με Λαβρόφ

Ο Ουκρανός ΥΠΕΞ συναντήθηκε πριν πριν από δύο μέρες στην Αττάλεια με τον Ρώσο ομόλογό του σε μία προσπάθεια διαπραγματεύσεων, που ωστόσο δεν κατέληξε σε θετικό αποτέλεσμα.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά έκανε σαφές ότι δεν υπήρξε ιδιαίτερη πρόοδος, αφού ο Σεργκέι Λαβρόφ δεν άλλαξε τη ρωσική στάση. «Έκανα ό,τι μπορούσα» είπε χαρακτηριστικά ο ουκρανός ΥΠΕΞ.

Τόνισε, επίσης, ότι η Ουκρανία ζήτησε κατάπαυση του πυρός, ωστόσο έλαβε αρνητική απάντηση. «Ήρθα για να συμφωνήσουμε για έναν ανθρωπιστικό διάδρομο για τη Μαριούπολη» είπε, τονίζοντας ότι στην πόλη η κατάσταση είναι απελπιστική.

«Δυστυχώς ο Λαβρόφ δεν ήταν σε θέση να δεσμευτεί» επεσήμανε. «Θέσαμε», συνέχισε, «το θέμα μιας 24ωρης κατάπαυσης πυρός για να λυθούν κάποια ανθρωπιστικά ζητήματα αλλά ούτε σε αυτό συμφωνήσαμε. Μάλλον πρέπει να αποφασίσουν άλλοι στη Ρωσία».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments