Ελλάδα

Κακοκαιρία Φίλιππος: Σε ισχύ οι συστάσεις για αποφυγή μετακινήσεων – Πότε αναμένεται βελτίωση

Κακοκαιρία Φίλιππος: Σε ισχύ οι συστάσεις για αποφυγή μετακινήσεων – Πότε αναμένεται βελτίωση
Διεκόπη, λόγω της χιονόπτωσης, η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Μαλακάσας – Ωρωπού

Σε ισχύ παραμένουν οι ισχυρές συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας, καθώς η κακοκαιρία Φίλιππος κάνει το τελευταίο πέρασμά της από την Ελλάδα, ενώ ύφεση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διεκόπη, λόγω της χιονόπτωσης, η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Μαλακάσας – Ωρωπού από την περιοχή της Σφενδάλης μέχρι το ύψος της εκκλησίας του Αγ. Μερκουρίου.

Η κίνηση φορτηγών άνω των 3,5 τόνων απαγορεύεται και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, από τη γέφυρα Καλυφτάκη μέχρι το 58ο χιλιόμετρο. Επίσης απαγορεύεται η κίνηση βαρέως τύπου φορτηγών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας κατά μήκος του οδικού δικτύου της Αττικής Οδού, της περιφερειακής Υμηττού και της Περιφερειακής Αιγάλεω.

Σύμφωνα με επικαιροποιημένες μετεωρολογικές προβλέψεις, το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας συνιστά περιορισμό κάθε μη απαραίτητης μετακίνησης:

-Στην ανατολική Στερεά, ιδίως σε Εύβοια, Φθιώτιδα και Βοιωτία.

-Στην Αττική, ιδίως στα βόρεια και στις βορειοανατολικές και βορειοδυτικές περιοχές.

-Σε Μαγνησία και Σποράδες.

-Σε κεντρική, ανατολική και νότια Πελοπόννησο.

Επισημαίνεται, επίσης, ότι οι οδηγοί στις παραπάνω περιοχές θα πρέπει, εφόσον είναι απολύτως απαραίτητο να μετακινηθούν, να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες και να γνωρίζουν πως να τις τοποθετούν.

Η σημερινή ημέρα σε πολλές περιοχές ενδεχομένως να παραπλανήσει ότι η κακοκαιρία έχει τελειώσει. Επισημαίνουμε ότι η κακοκαιρία αναμένεται να είναι σφοδρή με έντονες χιονοπτώσεις. Ειδικά για την Αττική, τα φαινόμενα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα έντονα από τις πρώτες μεσημεριανές ώρες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments