Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Λευκός Οίκος ενημέρωσε αστέρες του TikTok

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Λευκός Οίκος ενημέρωσε αστέρες του TikTok
Οι  influencers, οι περισσότεροι με εκατομμύρια ακολούθους, ενημερώθηκαν από την ίδια την εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι για τους στρατηγικούς στόχους των Ηνωμένων Πολιτειών στην περιοχή

Τριάντα αστέρες του TikTok συμμετείχαν σε μια βιντεοκλήση μέσω Zoom για να ενημερωθούν σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Οι  influencers ενημερώθηκαν από υπαλλήλους του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, αλλά και την εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι για τους στρατηγικούς στόχους των Ηνωμένων Πολιτειών στην περιοχή και απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με τη διανομή βοήθειας στους Ουκρανούς, τη συνεργασία με το ΝΑΤΟ και την αντίδραση των ΗΠΑ σε περίπτωση που η Ρωσία χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα.

Στη “μάχη” της ενημέρωσης το TikTok

Καθώς η κρίση στην Ουκρανία κλιμακώνεται, εκατομμύρια άνθρωποι στρέφονται στο TikTok για να ενημερωθούν σε πραγματικό χρόνο για το τι συμβαίνει εκεί.

Τα βίντεο του TikTok προσέφεραν μερικές από τις πρώτες ματιές της ρωσικής εισβολής και έκτοτε η πλατφόρμα αποτελεί πρωταρχική διέξοδο για τη διάδοση ειδήσεων στους χρήστες του εξωτερικού. Ουκρανοί πολίτες που κρύβονται σε καταφύγια ή εγκαταλείπουν τα σπίτια τους έχουν μοιραστεί τις ιστορίες τους στην πλατφόρμα, ενώ ταυτόχρονα έχει διαδοθεί επικίνδυνη παραπληροφόρηση και ρωσική προπαγάνδα. Οι αστέρες του TikTok, πολλοί με εκατομμύρια οπαδούς, προσπαθούν όλο και περισσότερο να εξηγήσουν την κατάσταση στο κοινό τους.

Ο Λευκός Οίκος παρακολουθούσε στενά την άνοδο του TikTok ως κυρίαρχη πηγή ειδήσεων, γεγονός που οδήγησε στην απόφασή του να προσεγγίσει μια επιλεγμένη ομάδα με τη μεγαλύτερη επιρροή στην πλατφόρμα.

Αυτή την εβδομάδα, η κυβέρνηση άρχισε να συνεργάζεται με τη Gen Z For Change, μια μη κερδοσκοπική ομάδα υπεράσπισης, για να βοηθήσει στον εντοπισμό κορυφαίων δημιουργών περιεχομένου στην πλατφόρμα. Σκοπός της κυβέρνησης ήταν να οργανώσει μια συνάντηση με στόχο να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τη σύγκρουση και τον ρόλο των Ηνωμένων Πολιτειών σε αυτήν.

@kahlilgreene The White House invited content creators to learn more about the crisis in Ukraine. #hiddenhistory #ukraine #blackcommunitytiktok ♬ original sound – Kahlil

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments