Lifestyle

Η «Κυρία Τεπενδρή» του Κωνσταντίνου Κακανιά πρωταγωνιστεί στη νέα capsule collection του Christian Louboutin

Η «Κυρία Τεπενδρή» του Κωνσταντίνου Κακανιά πρωταγωνιστεί στη νέα capsule collection του Christian Louboutin

Πηγή Φωτογραφίας: Glow.gr

Η συλλογή "Greekaba" του Christian Louboutin θέτει στο επίκεντρο τη δουλειά του Έλληνα καλλιτέχνη

Στο πλαίσιο της Paris Fashion Week, o Christian Louboutin παρουσίασε τη νέα του συλλογή για τη σεζόν Fall/Winter 2022-2023, ενώ μέσω αυτής αποκαλύφθηκε και η συνεργασία του με τον Έλληνα καλλιτέχνη, Κωνσταντίνο Κακανιά, θέτοντας γι’ άλλη μια φορά στο επίκεντρο τη made in Greece δημιουργικότητα.

Ένα show, που πέρα από το πολυσυζητημένο collab, ανέδειξε την αγάπη του shoe designer για τον χορό, χαρίζοντας ένα πραγματικά φαντασμαγορικό αποτέλεσμα!

Από τη νέα συλλογή, το ενδιαφέρον μας εστιάζει στη συνεργασία του δικού μας Κωνσταντίνου Κακανιά με το luxury shoe brand. Πρόκειται για μια σειρά από περίτεχνες τσάντες, αλλά και παπούτσια, όπου έχουν ως πρωταγωνιστικό πρόσωπο τον διάσημο χαρακτήρα που ο Έλληνας καλλιτέχνης εμπνεύστηκε και δημιούργησε, την Κυρία Τεπενδρή. Σε ένα τσιμεντένιο βάθρο θαυμάσαμε αυτήν τη συλλογή, η οποία -εκτός από τον φανταστικό αυτόν χαρακτήρα- αποτύπωσε, πάντα με την επιμέλεια του Κακανιά, και άλλα σύμβολα που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τη χώρα μας, όπως είναι το χαρακτηριστικό ματάκι.

Εμπνευσμένη από το πάθος του Christian Louboutin για τους πολύτιμους λίθους και τις κορώνες, η καινούρια collection επεκτείνεται με νέα στιλ στις τσάντες -όλα τονισμένα από τα εμβληματικά υπερμεγέθη διακοσμητικά που μοιάζουν με κοσμήματα.

Για το ερχόμενο φθινόπωρο και τον χειμώνα, ο σχεδιαστής τοποθετεί στην πρώτη γραμμή τα έντονα, fluo χρώματα, καθώς και τις glam λεπτομέρειες που έχουν τον τρόπο να κάνουν τη διαφορά, γεγονός που έχει αποτυπωθεί και στα shoe designs της συλλογής του. Πέρα από τις bold αποχρώσεις, τα μοτίβα γίνονται η νέα «εμμονή» των fashionistas, χαρίζοντας μοντέρνα πνοή και μοναδική υπεροχή στο στιλ τους.

Για να αποκαλύψει τη συλλογή του, ο Christian Louboutin φαντάστηκε μια μοναδική παρουσίαση εμπνευσμένη από την αγάπη που τρέφει για τον χορό, κάτι που τελικά είδαμε στο L’Espace Niemeyer στο Παρίσι. Σχεδιασμένος τη δεκαετία του ’70 από τον αγαπημένο αρχιτέκτονα του σχεδιαστή Oscar Niemeyer, ο χώρος των 3000 τετραγωνικών μέτρων σχεδιάστηκε ως ένας αρχιτεκτονικό δημιούργημα που οδηγεί στο Coupole, έναν μεγαλοπρεπή θόλο διακοσμημένο με χιλιάδες πηχάκια αλουμινίου, που χρησίμευσε ως το σκηνικό μιας μοναδικής παράστασης που περιλάμβανε τέσσερις διαφορετικές χορογραφίες. Τα φώτα και οι εντυπωσιακές κουρτίνες θύμισαν μια πραγματική παράσταση, στην πιο fashionable εκδοχή της.

Ο χορός ήταν πάντα πηγή έμπνευσης για μένα.

Ξεκίνησα ως ασκούμενος στο Les Folies Bergère στο Παρίσι, βοηθώντας τους χορευτές στην καθημερινότητά τους. Ήθελα να σχεδιάσω παπούτσια για αυτούς», δήλωσε ο Louboutin.

To Loubi Show, όπως ονομάστηκε από τον ίδιο τον designer, «ντύθηκε» από εννέα εκλεκτικούς κι ενστικτώδεις χορευτές, ως φόρος τιμής σε ένα από τα πρώτα όνειρα του Louboutin, που δεν ήταν άλλο πέρα από τη σχεδίαση παπουτσιών για χορευτές. Με μουσική γραμμένη από τη Natacha Atlas, η ενέργεια και οι ρυθμοί που πηγάζουν από τις ερμηνεύτριες έδωσαν ζωή και κίνηση στην παρουσίαση της συλλογής, αποδεικνύοντας πώς μπορεί να συνδυαστεί η μόδα με άλλα είδη τέχνης, όπως ο χορός, με προσήλωση στην υψηλή αισθητική, όπως άλλωστε αυτή χαρακτηρίζει το διάσημο shoe brand.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments