Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τα φθηνά κινέζικα ελαστικά “σταμάτησαν” το τεράστιο ρωσικό κομβόι

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τα φθηνά κινέζικα ελαστικά “σταμάτησαν” το τεράστιο ρωσικό κομβόι

Πηγή Φωτογραφίας: youtube

Καθηγητής πανεπιστημίου με εξειδίκευση στα ελαστικά υποστηρίζει πως για την ακινητοποίηση του τεράστιου ρωσικού κομβόι φταίνε τα φθηνά κινεζικά ελαστικάαι

Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ένα τεραστίων διαστάσεων κομβόι, περίπου 64 χιλιομέτρων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ξεκίνησε για το Κίεβο κι έκτοτε, αγνοείται, ή καλύτερα όλοι ξέρουν πού βρίσκεται, καθώς οι δορυφόροι τον εντοπίζουν…αλλά παραμένει ακίνητο.

Το μυστήριο γύρω από το ακινητοποιημένο τεράστιο κομβόι μεγαλώνει κι όλοι αναρωτιούνται τι συμβαίνει με τις θεωρίες να “φουντώνουν”

Ωστόσο τα πράγματα μοιάζει να είναι πιο απλά…και τη δίνει πανεπιστημιακός καθηγητής μέσω Twitter, ο οποίος υποστηρίζει ότι πρόβλημα είναι τα ακατάλληλα λάστιχα των οχημάτων.

Την ανάρτηση φέρεται να έκανε ο  Karl Muth καθηγητής του Πανεπιστημίου του Σικάγο με εξειδίκευση στα ελαστικά. Και όπως υποστηρίζει, για την ακινησία των ρωσικών οχημάτων το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης έχουν τα φθηνά κινέζικα λάστιχα που φορούν.

Όπως λέει στην ανάρτησή του και έχοντας ως βάση μία εικόνα που κυκλοφορεί από τους Ρώσους με ένα όχημα που έχει κολλήσει στην λάσπη, τα ελαστικά του δεν είναι τα κλασικά Σοβιετικού τύπου, αλλά είναι κινέζικα στρατιωτικά ελαστικά, ενός πολύ συγκεκριμένου μάλιστα τύπου, τα Yellow Sea YS20.

Tα ελαστικά αυτά εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στην Σομαλία και στο Σουδάν και είναι πολύ κακές αντιγραφές των Κινέζων στα εξαιρετικά Michelin XZL.

Σύμφωνα με την δημοσίευση υπάρχει τεράστιο πρόβλημα και σε επιχειρησιακό επίπεδο, καθώς δεν είχε γίνει η απαραίτητη πρόβλεψη για το έδαφος της κεντρικής Ουκρανίας.

Τα ελαστικά αυτά μπορεί να είναι αποτελεσματικά στην Κριμαία και στη Νότια Ουκρανία, όπου τα εδάφη είναι πιο σταθερά, όμως στην περιοχή γύρω από το Κίεβο αυτή την εποχή υπάρχει μόνο λάσπη, που δυσκολεύει σημαντικά την κίνησή των οχημάτων.

Αυτό αποτελεί ένα πρόβλημα για τις δυνάμεις που έχουν εγκλωβιστεί στο τεράστιο κομβόι, και θα παραμείνει έτσι τουλάχιστον για 4 έως και 6 εβδομάδες ακόμα, μέχρι να λιώσουν τα χιόνια και να στεγνώσει το έδαφος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments