Διεθνή

Ουκρανία: Νεκρός Αμερικανός δημοσιογράφος των NYT στο Ιρπίν [vid, pics]

Ουκρανία: Νεκρός Αμερικανός δημοσιογράφος των NYT στο Ιρπίν [vid, pics]

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Brent Renaud - The PeaceKeeper: Ο δημοσιογράφος των New York Times σκοτώθηκε από πυροβολισμούς στο Irpin, ενώ εργαζόταν πάνω στο καθήκον, ως έμπειρος πολεμικός ανταποκριτής.

Νεκρός έπεσε σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας Αμερικανός δημοσιογράφος 51 ετών, που εργαζόταν ως πολεμικός ανταποκριτής, απεσταλμένος των New York Times στην Ουκρανία. Σκοτώθηκε στο Ιρπίν, σε κοντινή απόσταση από το Κίεβο. Είχε αναλάβει την αποστολή εδώ και καιρό, από το ξέσπασμα του Ουκρανικού ζητήματος.

Το ακόλουθο video αναρτήθηκε άμεσα στο Twitter:

Δημοσιογράφος των New York Times φέρεται ότι σκοτώθηκε από πυροβολισμούς στο Irpin

Η αστυνομία του Κιέβου λέει ότι ένας δημοσιογράφος των New York Times πυροβολήθηκε έξω από την πόλη. Εν τω μεταξύ, ρωσικοί πύραυλοι φέρεται να έπληξαν ένα εκπαιδευτικό κέντρο που φιλοξενούσε ασκήσεις τόσο για τα στρατεύματα της Ουκρανίας όσο και για τα ΝΑΤΟϊκά στρατεύματα.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο της αστυνομίας του Κιέβου, Αντρίι Νεμπίτοφ, ένας δημοσιογράφος των New York Times φέρεται να δολοφονήθηκε από πυροβολισμούς στο Irpin, έξω από το Κίεβο.

Μοιράστηκε εικόνες από το σώμα του δημοσιογράφου, καθώς και την ταυτότητα τύπου και το αμερικανικό διαβατήριό του.

Ποιος ήταν ο έγκριτος δημοσιογράφος και πολεμικός ανταποκριτής, που έπεσε στο καθήκον στην Ουκρανία

Ως δημοσιογράφος ο Brent Renaud έχει βραβευθεί με Peabody και DuPont, ενώ ως freelance σκηνοθέτης, είναι περισσότερο γνωστός εστιάζοντας στον άνθρωπο,  για την παραγωγή ανθρωπιστικών ιστοριών από ζώνες συγκρούσεων. Είναι δημοσιογράφος για πάνω από δύο δεκαετίες.

Ένα μη επαληθευμένο video φέρεται να δείχνει τον δημοσιογράφο συνάδελφό του, να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο με τραύματα. Περιέγραψε ότι πυροβολήθηκε ενώ βρισκόταν σε αυτοκίνητο

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πολεμικός ανταποκριτής, σκοτώθηκε από πυρά ενώ επιχειρούσε να διασχίσει τη γέφυρα του Ιρπίν.

Όπως μεταδίδει το Sky News, ο δημοσιογράφος εργαζόταν για τους New York Times. Ως πολεμικός ανταποκριτής, ήταν απεσταλμένος του έγρκιτου διεθνούς φήμης εντύπου, στην Ουκρανία και σκοτώθηκε από ρωσικά πυρά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες,  συνεργάτης του, τραυματίστηκε, χωρίς να έχει εξακριβωθεί η κατάσταση της υγείας του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments