Πολιτική

Συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν: Ολοκληρώθηκε το τετ α τετ – Τι συζήτησαν

Συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν: Ολοκληρώθηκε το τετ α τετ – Τι συζήτησαν
Συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Μέγαρο Βαχντετίν.

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Μέγαρο Βαχντετίν. Το τετ α τετ κράτησε κάτι παραπάνω από 1,5 ώρα και έγινε σε χαλαρό κλίμα, αλλά με όλα ζητήματα της επικαιρότητας στο τραπέζι. Τον Έλληνα πρωθυπουργό υποδέχτηκε ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος πριν καθίσουν στο τραπέζι του έδειξε τη θέα προς το Βόσπορο από το δωμάτιο στο οποίο θα γευματίσουν. Παράλληλα, οι δύο τους αντάλλαξαν σχόλια για τις γραβάτες.

Ο διάλογος των δύο ηγετών

  • ΕΡΝΤΟΓΑΝ: Είδατε ότι δεν θα είναι και πολύ επίσημα σήμερα.
  • ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Είναι καλύτερα έτσι;
  • ΕΡΝΤΟΓΑΝ: Να είμαστε άνετα. Παρατήρησα προηγουμένως ότι σε διάφορες συναντήσεις σας, έχετε και δεύτερη ενδυμασία, πιο σπορτίφ
  • ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Το κάνω πάντα. Και νομίζω ότι προσφέρεται για πιο ουσιαστικές συζητήσεις η χαλαρή ενδυμασία..Και εσείς όμως ντύνεστε σπορ έχω παρατηρήσει.
  • ΕΡΝΤΟΓΑΝ: Προτιμώ την πιο χαλαρή ενδυμασία, κυρίως το Σαββατοκύριακο. Θέλετε να πιείτε κάτι πριν; Καφέ, τσάι;
  • ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Το νεράκι είναι μια χαρά. Ευχαριστώ πολύ. Εκτός εάν πάρετε και εσείς ένα τσάι, οπότε θα πάρω και εγώ.

Το παρών στο Φανάρι έδωσε ο πρωθυπουργός

Νωρίτερα και λίγο μετά τις 11:00 σήμερα ο πρωθυπουργός έφτασε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να παραστεί στον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας, στο πλευρό του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Πριν από την έναρξη της Θείας Λειτουργίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έκανε έκκληση να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία. «Παρακολουθούμε το δράμα του ουκρανικού λαού και θαυμάζουμε την σθεναρή αντίστασή του στον εισβολέα. Απευθύνουμε έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός. Η βία και ο πόλεμος δημιουργούν περιπλοκότερα προβλήματα. Πρέπει να τερματιστεί ο πόλεμος. Ο χάρτης των Ηνωμένων Εθνών απαγορεύει ρητώς τη χρήση βίας στις διεθνείς σχέσεις και δεσμεύει όλα τα μέλη του οργανισμού να ρυθμίζουν τις διαφορές τους με ειρηνικά μέσα».είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments