Διεθνή

Κυρώσεις στη Ρωσία: Υπό κατάληψη έπαυλη Ρώσου ολιγάρχη – Στο Τελ Αβίβ τζετ του Αμπράμοβιτς

Κυρώσεις στη Ρωσία: Υπό κατάληψη έπαυλη Ρώσου ολιγάρχη – Στο Τελ Αβίβ τζετ του Αμπράμοβιτς
«Εσείς καταλαμβάνετε την Ουκρανία, εμείς σας καταλαμβάνουμε», φώναζαν οι καταληψίες της έπαυλης Ρώσου ολιγάρχη, κοντά στο Μπάγκιγχαμ - Μυστήριο καλύπτει το πώς βρέθηκε το τζετ του Αμπράμοβιτς στο Τελ Αβίβ

Οι νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας και των Ρώσων ολιγαρχών συνεχίζονται, ωστόσο κάποιοι αναλαμβάνουν διαφορετική δράση.

Η έπαυλη του Ρώσου ολιγάρχη Ολέγκ Ντεριπάσκα στο Λονδίνο, βρέθηκε υπό κατάληψη από «καταληψίες με κόκκινα κράνη», ενώ τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ενημέρωναν ότι το υπό κατάσχεση τζετ του Ρόμαν Αμπράμοβιτς  «βρέθηκε μυστηριωδώς» στο Τελ Αβίβ.

«Αυτή η ιδιοκτησία έχει απελευθερωθεί», γράφει πανό στην έπαυλη των 50 εκατομμυρίων λιρών που απέχει μόλις 800 μέτρα από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, σύμφωνα με τον Gurdian.

Η βρετανική αστυνομία κύκλωσε την έπαυλη και προσπάθησε να εισέλθει με τους καταληψίες να αποδοκιμάζουν φωνάζοντας «εγκληματική ζημιά».

«Εσείς καταλαμβάνετε την Ουκρανία, εμείς σας καταλαμβάνουμε», φώναζαν οι καταληψίες από το κέντρο του Λονδίνου και τη γειτονιά  που ευρέως αποκαλούν «συνοικία των ολιγαρχών».

Ο Ντεριπάσκα είναι μεγιστάνας της βιομηχανίας αλουμινίου και ενώ κάλεσε τον Πούτιν σε εκεχειρία, συυγκαταλέγεται στους επτά Ρώσους ολιγάρχες που υπέστησαν κυρώσεις από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου την περασμένη εβδομάδα.

Το μυστήριο του ιδιωτικού τζετ του  Ρομάν Αμπράμοβιτς

«Το ιδιωτικό τζετ προσγειώθηκε στο Τελ Αβίβ και ήδη το Ισραήλ γνωστοποίησε ότι δεν πρόκειται να γίνει ασφαλές καταφύγιο Ρώσων ολιγαρχών, έγραψε ο βρετανικός Τύπος, μεταδίδοντας ότι το αεροσκάφος των 50 εκατομμυρίων λιρών απογειώθηκε από τη Μόσχα την Κυριακή και προσγειώθηκε στο Τελ Αβίβ πεντέμισι ώρες αργότερα.

Δεν είναι γνωστό εάν ο Αμπράμοβιτς , ο οποίος είναι Ισραηλινός πολίτης, επέβαινε στο πολυτελές αεροσκάφος Gulfstream G650ER, αλλά είναι γνωστό ότι  το Ηνωμένο Βασίλειο κατέσχεσε ιδιωτικό τζετ συνδεδεμένο με τον Ρώσο ολιγάρχη στο αεροδρόμιο Farnborough. Επίσης έχουν παγώσει 3,2 δισεκατομμύρια λίρες περιουσιακών στοιχείων του Αμπράμοβιτς ο οποίος σύμφωνα με το Forbes έχει έπαυλη αξίας 150 εκατομμυρίων λιρών στο Κένσινγκτον, ρετιρέ και γιοτ στο δυτικό Λονδίνο αξίας 33 εκατομμυρίων λιρών, ιδιωτικά τζετ , ελικόπτερα και υπεραυτοκίνητα αξίας άνω των 1,2 δισεκατομμυρίων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments