Διεθνή

Τραγωδία χωρίς τέλος στη Μαριούπολη: Πάνω από 2.500 κάτοικοι νεκροί

Τραγωδία χωρίς τέλος στη Μαριούπολη: Πάνω από 2.500 κάτοικοι νεκροί

Πηγή Φωτογραφίας: Real.gr

Οι βομβαρδισμοί στη Μαριούπολη έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 2,.500 κατοίκους της πόλης όπως ανακοίνωσαν χθες οι ουκρανικέ αρχές.

Περισσότεροι από 2.500 κάτοικοι της Μαριούπολης έχουν σκοτωθεί από τις 24 Φεβρουαρίου που ξεκίνησε η ρωσική εισβολή, ανέφερε σήμερα σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο προεδρικός σύμβουλος Ολέκσι Αρέστοβιτς.

Ο ίδιος είπε ότι επικαλείται στοιχεία από τις δημοτικές αρχές της Μαριούπολης και κατηγόρησε τις ρωσικές δυνάμεις ότι, χθες Κυριακή, εμπόδισαν την ανθρωπιστική βοήθεια να φθάσει στην περικυκλωμένη πόλη.

Η Ρωσία συνεχίζει να ισχυρίζεται ότι δεν στοχοποιεί αμάχους.

Οι χθεσινές προειδοποιήσεις της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού για το «χειρότερο σενάριο» στη Μαριούπολη, εάν οι εμπόλεμοι «δεν καταλήξουν επειγόντως σε μια ανθρωπιστική συμφωνία» δεν «έπιασαν τόπο»…

«Ο χρόνος λιγοστεύει για τους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί στις μάχες. Η ιστορία θα κρίνει με τρόμο αυτό που συμβαίνει στη Μαριούπολη εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία το συντομότερο δυνατό μεταξύ των πλευρών», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η πόλη θυμίζει κρανίου τόπο, με καπνούς να αναδύονται από τα κατεστραμμένα κτίρια.

Λύγισαν έγκυος και το μωρό της

Νωρίτερα, έγκυος τραυματίστηκε σοβαρά από βομβαρδισμό, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά πέθανε μαζί με το μωρό της. Η γυναίκα προσπαθούσε να ξεφύγει από τον βομβαρδισμό στο μαιευτήριο στη Μαριούπολη όπου επρόκειτο να γεννήσει

Η γυναίκα μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε άλλο νοσοκομείο, αλλά πιο κοντά στην πρώτη γραμμή, όπου οι γιατροί προσπάθησαν να την κρατήσουν στη ζωή. Συνειδητοποιώντας ότι έχανε το μωρό της, οι γιατροί είπαν ότι τους φώναξε: «Σκότωσέ με τώρα!».

Ο χειρουργός Timur Marin είπε ότι η λεκάνη της γυναίκας είχε συνθλιβεί και το ισχίο της ήταν αποκολλημένο. Οι γιατροί έκαναν καισαρική τομή, το βρέφος ωστόσο δεν έδειξε «σημάδια ζωής», είπε ο χειρουργός. Στη συνέχεια, εστίασαν στη μητέρα. «Περισσότερα από 30 λεπτά ανάνηψης της μητέρας δεν απέφεραν αποτελέσματα. Πέθαναν και οι δύο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments