Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ισχυρές εκρήξεις στο κέντρο του Κιέβου

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ισχυρές εκρήξεις στο κέντρο του Κιέβου
Πόλεμος στην Ουκρανία: Τρεις εκρήξεις ακούστηκαν το πρωί της Τρίτης στο κέντρο του Κιέβου, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τρεις ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν το πρωί της Τρίτης στο κέντρο του Κιέβου. Παρόλα αυτά σήμερα συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Μόσχας και του Κιέβου.  Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι συγκρότημα κατοικιών χτυπήθηκε από πύραυλο και έπιασε φωτιά ενώ από το χτύπημα φαίνεται να υπάρχουν τουλάχιστον δύο νεκροί.

Ο δημοσιογράφος είδε στήλη καπνού να υψώνεται στον ουρανό όχι μακριά από το σημείο όπου βρίσκεται, ωστόσο αδυνατούσε να πάει εκεί εξαιτίας της απαγόρευσης κυκλοφορίας που επιβάλλουν οι ουκρανικές αρχές ως τις 07:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Ρωσικά πυρά έπληξαν δύο τομείς του Κιέβου

Όπως έγινε γνωστό αργότερα, ρωσικά πυρά έπληξαν σήμερα το πρωί τουλάχιστον δύο τομείς του Κιέβου όπου βρίσκονται κατοικίες, σύμφωνα με τις ουκρανικές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών· οι πρώτες πληροφορίες που έδωσαν κάνουν λόγο για τουλάχιστον δύο νεκρούς, την ώρα που οι μάχες γύρω από την ουκρανική πρωτεύουσα, την οποία επιδιώκει να περικυκλώσει ο ρωσικός στρατός, δεν σταματούν να κλιμακώνονται.

Πλήγμα σε δεκαπενταώροφη πολυκατοικία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον δύο ανθρώπους που ζούσαν σε αυτή, στη δυτική συνοικία Σβιάτοσιν, ανέφεραν οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, ενώ προκάλεσε επίσης μεγάλη πυρκαγιά.

Χτυπήθηκε εννιαώροφη πολυκατοικία

«Δύο άψυχα σώματα βρέθηκαν επιτόπου», κατά την ίδια πηγή, ενώ διασώθηκαν 27 άλλοι ένοικοι του κτιρίου. Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών ανέφεραν επίσης μέσω Facebook ότι χτυπήθηκε εννιαώροφη πολυκατοικία σε βορειοδυτικό τομέα της ουκρανικής πρωτεύουσας, στη συνοικία Πόντιλ.

Προκλήθηκε πυρκαγιά, η οποία κατασβέστηκε γρήγορα από πυροσβέστες. Ένα πρόσωπο διακομίστηκε σε νοσοκομείο, πάντα σύμφωνα με τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, οι οποίες δεν διευκρίνισαν τι είδους όπλο έπληξε το κτίριο.

Η έκρηξη έσπασε σχεδόν όλα τα παράθυρα του ακινήτου και όλων όσα βρίσκονται γύρω του, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου ο οποίος μετέβη επιτόπου. Αρκετοί κάτοικοι πέταγαν από τα παράθυρα των διαμερισμάτων τους γυαλιά και συντρίμμια.

Σφυροκοπούν ανελέητα τα αστικά κέντρα

Σε χωριστή ανακοίνωσή τους οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών ανέφεραν πως προκλήθηκε πυρκαγιά από ρωσικά πυρά σε σπίτι στη συνοικία Οσοκόρκι, στο νοτιοανατολικό τμήμα του Κιέβου. Το χτύπημα αυτό δεν προκάλεσε θύματα, κατά τις ίδιες πηγές.

Τουλάχιστον τρεις ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν νωρίτερα σήμερα από δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου στο κέντρο του Κιέβου. Oι ρωσικές δυνάμεις σφυροκοπούν με το πυροβολικό και την αεροπορία τα μεγάλα αστικά κέντρα της Ουκρανίας στην 20ή πλέον ημέρα της εισβολής.

Την ώρα που οι επιθέσεις στο Κίεβο αυξάνονται, χθες Δευτέρα ο Ουκρανός πρόεδρος απηύθυνε νέο μήνυμα, λέγοντας στους Ρώσους να παραδοθούν «για να τους σεβαστούν» μετά το τέλος του πολέμου και για μία «δίκαιη ειρήνη».

Οι βομβαρδισμοί έπληξαν και το μετρό

Τμήμα του ουκρανικού μετρό έπληξαν οι σημερινοί βομβαρδισμοί στο κέντρο του Κιέβου. Συγκεκριμένα, ζημιές σημειώθηκαν στην πρόσοψη και τα γραφεία του σταθμού Λουκανίβσκα που βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Ο πόλεμος θα έχει τελειώσει μέχρι αρχές Μαΐου

Σύμβουλος της ουκρανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι αναμένει ο πόλεμος στην Ουκρανία να τελειώσει μέχρι τις αρχές Μαΐου το αργότερο, όταν η Ρωσία δεν θα έχει άλλους πόρους για να επιτίθεται στη γειτονική της χώρα.

«Πιστεύω ότι μέχρι τον Μάιο – τις αρχές Μαΐου – θα έχουμε μια ειρηνευτική συμφωνία», είπε ο Ολέξι Αρέστοβιτς.

Οι Ουκρανοί λένε ότι απέτρεψαν ξανά κατάληψη της Μαριούπολης

Οι Ρώσοι προσπάθησαν για άλλη μια φορά να καταλάβουν τη Μαριούπολη, αλλά οι Ουκρανοί υπερασπιστές απέκρουσαν με επιτυχία την επίθεση, ανέφερε το πρωί της Τρίτης το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

«Ο εχθρός έχασε περίπου 150 στρατιώτες, δύο άρματα μάχης, επτά οχήματα μάχης πεζικού και ένα τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού. Μετά από αυτές τις απώλειες, τα στρατεύματα του Πούτιν σταμάτησαν την επίθεσή τους και υποχώρησαν», ανακοίνωσε το ουκρανικό επιτελείο.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας διευκρίνισαν ότι το ουκρανικό πυροβολικό και η αεροπορία έπληξαν τον στρατιωτικό εξοπλισμό και τις στήλες του εχθρού στις προπορευόμενες διαδρομές. Κατέστρεψαν 12 οχήματα.

Απώλειες υπέστησαν και οι τακτικές ομάδες της 336ης Ειδικής Ταξιαρχίας Πεζοναυτών και της 11ης Ειδικής Ταξιαρχίας Αεροπορικής Εφόδου της Ρωσίας, ανέφερε συγκεκριμένα το ουκρανικό επιτελείο.

Ωστόσο, μαρτυρικές στιγμές ζουν οι κάτοικοι της Μαριούπολης, με την πόλη να θρηνεί ήδη τον θάνατο 2.500 αμάχων από την έναρξη του πολέμου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments