Διεθνή

Ζελένσκι προς ΕΕ: Βοηθήστε τον εαυτό σας βοηθώντας εμάς

Ζελένσκι προς ΕΕ: Βοηθήστε τον εαυτό σας βοηθώντας εμάς
Ζελένσκι προς ΕΕ: Ο πρόεδρος της Ουκρανίας μίλησε στους ηγέτες της ΕΕ απευθύνοντας νέα έκκληση για βοήθεια.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται με τους Ρώσουν να προειδοποιούν για την τελική επίθεση στο Κίεβο. Μάλιστα, ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας ανακοίνωσε ότι θα επιβληθεί από απόψε το βράδυ μέχρι το πρωί της Πέμπτης απαγόρευση κυκλοφορίας.

Το ενδεχόμενο ο Πούτιν να εισβάλει και σε άλλες περιοχές της Ευρώπης, επεσήμανε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε νέο μήνυμα στους ηγέτες της Ευρώπης το πρωί της Τρίτης, μέσω βιντεοσύνδεσης.

«Βοηθήστε τον εαυατό σας…» λέει ο Ζελένσκι

«Μπορούμε ακόμα να σταματήσουμε τη ρωσική πολεμική μηχανή, μπορούμε ακόμα να σταματήσουμε τη δολοφονία ανθρώπων», είπε, υποστηρίζοντας ότι θα ήταν «πιο εύκολο να το κάνουμε μαζί, γιατί αλλιώς, θα έρθουν σε εσάς» είπε.

Μάλιστα ανέφερε ότι: «Όλοι είμαστε οι στόχοι της Ρωσίας… βοηθήστε τον εαυτό σας, βοηθώντας εμάς».

Το μήνυμα Ζελένσκι στους Ρώσους

Εν τω μεταξύ, την ώρα που η Ρωσία συνεχίζει με αμείωτη ένταση τα χτυπήματα σε μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας ακόμα και σε προάστια του Κιέβου, ο ουκρανός πρόεδρος σε νέο μήνυμά του ζήτησε από τα τα ρωσικά στρατεύματα να παραδοθούν λέγοντας ότι «έχουν την ευκαιρία να ζήσουν» εάν επιλέξουν να παραδώσουν τα όπλα.

Στο μήνυμά του, ο Ζελένσκι αρχικά απευθύνθηκε στους Ουκρανούς στα ουκρανικά και είπε ότι η νίκη πλησιάζει. «Ο εχθρός δεν περίμενε την ισχυρή αντίσταση. Οι Ρώσοι στρατιώτες και αξιωματικοί αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι δεν μπορούν να πετύχουν τίποτα σε αυτόν τον πόλεμο», είπε στο βίντεο.

Στη συνέχεια ο Ζελένσκι μίλησε στα ρωσικά και απευθύνθηκε στους Ρώσους στρατιώτες. «Ρώσοι στρατιώτες! Ακούστε με με προσεκτικά! Ρώσοι αξιωματικοί! Όλα αυτά τα γνωρίζετε ήδη», είπε. «Δεν θα πάρετε τίποτα από την Ουκρανία, θα αφαιρέσετε μόνο ζωές. Θα αφαιρεθούν όμως και οι ζωές σας. Αλλά γιατί να πεθάνετε; Για τι; Ξέρω ότι θέλετε να ζήσετε!», τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments