Οικονομία

Επιδοτήσεις ενέργειας: Τι περιλαμβάνουν για ρεύμα και φυσικό αέριο για το Μάρτιο

Επιδοτήσεις ενέργειας: Τι περιλαμβάνουν για ρεύμα και φυσικό αέριο για το Μάρτιο
Επιδοτήσεις ενέργειας: Τις επιδοτήσεις σε ρεύμα και φυσικό αέριο που θα ισχύσουν για τον Μάρτιο για όλες τις κατηγορίες καταναλωτών περιλαμβάνουν Αποφάσεις των υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Τις επιδοτήσεις σε ρεύμα και φυσικό αέριο που θα ισχύσουν για τον Μάρτιο για όλες τις κατηγορίες καταναλωτών περιλαμβάνουν Αποφάσεις των υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Σύμφωνα με τις αποφάσεις, τόσο στο ρεύμα όσο και στο φυσικό αέριο, τα ποσά ενίσχυσης για τον τρέχοντα μήνα θα παραμείνουν ίδια με αυτά του Φεβρουαρίου για τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και τους αγρότες.

Αναλυτικά τι ισχύει με τις επιδοτήσεις

Αυτό σημαίνει ότι τον Μάρτιο τα νοικοκυριά θα επιδοτηθούν με 39 ευρώ για τις πρώτες 300 κιλοβατώρες κατανάλωσης ρεύματος. Η επιδότηση θα είναι και πάλι κλιμακωτή, οριζόμενη στα 150 ευρώ ανά Μεγαβατώρα (MWh), για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από 0 έως 150 κιλοβατώρες (kWh). Για την κατανάλωση από 151 έως 300 kWh, η επιδότηση είναι 110 ευρώ ανά Μεγαβατώρα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, η επιδότηση θα διαμορφωνόταν σε 150 ευρώ ανά MWh για τις πρώτες 155 kWh κατανάλωσης, και σε 110 ευρώ ανά MWh, για τη μηνιαία κατανάλωση από 156 – 310 kWh.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις, τα ποσά ενίσχυσης που προβλέπονται στις ΚΥΑ συμφωνούν πλήρως με όσα προβλέπονταν στην ενημέρωση του ΥΠΕΝ προς τις εταιρείες προμήθειας. Έτσι, στην περίπτωση των δικαιούχων ΚΟΤ, όπως και τον Φεβρουάριο έτσι και τον Μάρτιο, η επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος ορίζεται στα 170 ευρώ ανά Μεγαβατώρα.

Τι ισχύει για επιχειρήσεις

Για όλους τους μη οικιακούς καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, η μοναδιαία επιδότηση ορίζεται και τον Μάρτιο στα 65 ευρώ ανά Μεγαβατώρα επί της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας (όπως και το δίμηνο που προηγήθηκε), ανεξαρτήτως ορίου κατανάλωσης.

Όσον αφορά το φυσικό αέριο, για τους οικιακούς καταναλωτές η μοναδιαία επιδότηση για τον Μάρτιο ορίζεται στο ποσό των 20 ευρώ ανά Μεγαβατώρα (MWh) επί της συνολικής κατανάλωσης φυσικού αερίου, όπως και το προηγούμενο δίμηνο.

Για τους μη οικιακούς καταναλωτές φυσικού αερίου , η μοναδιαία επιδότηση για τον Μάρτιο ορίζεται στο ποσό των 20 ευρώ ανά Μεγαβατώρα (MWh) επί της συνολικής κατανάλωσης φυσικού αερίου. Το ίδιο ποσό ενίσχυσης ίσχυσε και τον προηγούμενο μήνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments