Διεθνή

Μαριούπολη: Στη Ζαπορίζια κατευθύνεται ο Έλληνας πρόξενος

Μαριούπολη: Στη Ζαπορίζια κατευθύνεται ο Έλληνας πρόξενος
Μαριούπολη: Ο Έλληνας πρόξενος που είχε εγκλωβιστεί με υπαλλήλους του ΟΑΣΕ, κατευθύνεται προς την Ζαπορίζια.

Ο Έλληνας Πρόξενος που είχε αποκλειστεί στην Μαριούπολη κινείται προς την Ζαπορίζια. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μανώλης Ανδρουλάκης διανυκτέρευσε στην πόλη Μπερντιάνσκ, στον δρόμο προς τη Ζαπορίζια, μετά την αναχώρηση του από τη Μαριούπολη, όπως ενημέρωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Ο Βαντίμ Ντενισένκο, σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών, δήλωσε ότι περίπου 20.000 άμαχοι έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να αποχωρήσουν από τη Μαριούπολη με ιδιωτικά οχήματα. Οι κάτοικοι της Μαριούπολης, μια πόλη λιμάνι στην Αζοφική θάλασσα, παραμένουν εγκλωβισμένοι λόγω των ρωσικών βομβαρδισμών που συνεχίζονται εδώ και δύο εβδομάδες, ενώ δεν έχουν τρεχούμενο νερό, ηλεκτροδότηση και θέρμανση.

Η έκκληση της συζύγου του Μανώλη Ανδρουλάκη

Τουλάχιστον 200.000 έχουν άμεση ανάγκη να απομακρυνθούν, σύμφωνα με εκτιμήσεις Ουκρανών αξιωματούχων νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Την επιστροφή του γενικού πρόξενου της Ελλάδας στη Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλάκη περιμένει με αγωνία η οικογένειά του.

«Σας παρακαλώ, σώστε τις ζωές τους! Όσο περισσότερο μένουν εκεί, τόσο χάνουν την ελπίδα ότι θα σωθούν, η υγεία τους χειροτερεύει και φοβούνται για τη ζωή τους κάθε στιγμή!» ανέφερε η σύζυγος του Έλληνα πρόξενου στο MEGA.

Συνεχείς βομβαρδισμοί

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, νωρίς το πρωί τέσσερις πύραυλοι «Κρουζ» έπληξαν τα βορειοδυτικά του Κιέβου με τα ουκρανικά Μέσα να κάνουν λόγο για τραυματίες μετά τις εκρήξεις. Παράλληλα όπως μεταδίδει ο Guardian, 12όροφο κτίριο κατοικιών κατέρρευσε μετά το χτύπημα από ρωσικούς βομβαρδισμούς στην περιοχή Shevchenkivsky του Κιέβου σήμερα το πρωί.

Οι κρατικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Ουκρανίας δήλωσαν ότι έλαβαν αναφορά στις 6.16 π.μ., επιβεβαιώνοντας ότι θραύσματα οβίδας έπεσαν στο κτίριο με αποτέλεσμα να καταρρεύσει στον τελευταίο όροφο καθώς και να προκληθεί ζημιά σε ένα εννιαώροφο κτίριο δίπλα.

Το πρακτορείο ανέφερε ότι το κτίριο ξέσπασε σε πυρκαγιά, αλλά οι πυρκαγιές σβήστηκαν στις 7.45 π.μ. χωρίς να παρατηρηθεί καύση στο γειτονικό κτίριο. Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν και 37 απομακρύνθηκαν από το κτίριο, πρόσθεσε. Η επίθεση έρχεται καθώς οι κάτοικοι βυθίστηκαν σε μια νέα διήμερη απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη την πόλη και κυνηγήθηκαν σε αποθήκες, υπόγεια καταφύγια και τα σπίτια τους.

Εν τω μεταξύ στα social media κυκλοφορούν βίντεο που δείχνουν κτήριο στο Κίεβο να έχει δεχτεί πυραυλική επίθεση και να έχει τυλιχτεί στις φλόγες, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν πρόκειται για κάποιο κυβερνητικό κτίριο ή πολυκατοικία. Στο Κίεβο ισχύει 35ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας, λόγω των ρωσικών επιδρομών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments