Διεθνή

Ομιλία Ζελένσκι στη Bundestag την Πέμπτη το πρωί

Ομιλία Ζελένσκι στη Bundestag την Πέμπτη το πρωί

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Στα μέλη του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου θα απευθυνθεί την Τετάρτη στις 09:00 (τοπική ώρα), ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Στα μέλη του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου θα απευθυνθεί την Πέμπτη το πρωί, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι,  μέσω ψηφιακής σύνδεσης.

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί σε ειδική συνεδρίαση εκτός ημερήσιας διάταξης, η οποία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 09:00 (τοπική ώρα).

Η ομιλία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Κογκρέσο των ΗΠΑ – Τον χειροκρότησαν άπαντες, όρθιοι

Στο Κογκρέσο των ΗΠΑ μίλησε νωρίτερα σήμερα Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με τους βουλευτές και τους γερουσιαστές να χειροκροτούν όρθιοι.

“Η Ουκρανία πολεμά για να υπερασπιστεί τις αξίες της”

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας τόνισε ότι η Ουκρανία δεν πολεμά μόνο για να υπερασπιστεί τα εδάφη της από τους ρώσους εισβολείς αλλά για να υπερασπιστεί και τις αξίες της. “Κάθε μέρα, εδώ και 3 εβδομάδες, η Οδησσός, το Χάρκοβο και η Μαριούπολη δέχεται επιθέσεις από εδάφους και αέρος, έχουμε βληθεί με πάνω από 1.000 πυραύλους και όλα αυτά έχουν να τα ζήσουν οι ΗΠΑ και η Ευρώπη εδώ και πολλές δεκαετίες. Ζήτησε για ακόμα μια φορά να κλείσει ο εναέριος χώρος. Ζήτησε αντιαεροπορικά συστήματα και αεροπλάνα που θα βοηθήσουν την Ουκρανία, όπως τόνισε.

Έχω ένα όνειρο, τις ξέρετε αυτές τις λέξεις. Έχω ένα όνειρο και μια ανάγκη να προστατευθούν οι ουρανοί μας. Η Ουκρανία ευχαριστεί τις ΗΠΑ για όσα έκανε η κυβέρνηση και ο λαός σας για την εκπαίδευση του στρατού μας για τα πυρομαχικά. Είμαι ευγνώμων στον Πρόεδρο Μπάιντεν για όσα έχει κάνει για εμάς.

Θέλουμε να λογοδοτήσουν οι Ρώσοι εγκληματίες, ως εγκληματίες πολέμου. Θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να σταματήσω την ρωσική στρατιωτική μηχανή.

Προτείνουμε οι κυρώσεις που επέβαλλαν οι ΗΠΑ να αφορούν όλους όσοι έχουν κρατήσει τα αξιώματά τους. Από εκείνους που παίρνουν αποφάσεις έως τους δημοσίους υπαλλήλους. Αν έχετε επιχειρήσεις που συναλλάσσονται με την Ρωσία να φύγουν από εκεί γιατί τα χρήματα που βγάζουν είναι βαμμένα με αίμα. Κλείστε τις πόρτες στα ρωσικά αγαθά.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments