Διεθνή

Ουκρανία: Ρωσικά πυρά σε αμάχους που περίμεναν για ψωμί – Τουλάχιστον 10 νεκροί

Ουκρανία: Ρωσικά πυρά σε αμάχους που περίμεναν για ψωμί – Τουλάχιστον 10 νεκροί

Πηγή Φωτογραφίας: Φωτογραφία που μεταδίδουν τα ουκρανικά ΜΜΕ από το σημερινό μακελειό στο Τσερνίχοβ

Ουκρανία: Τουλάχιστον 10 άμαχοι νεκροί από ρωσικά πυρά, ενώ περίμεναν στην ουρά για ψωμί

Την άκρως σοκαριστική είδηση, πως τουλάχιστον 10 άμαχοι, έπεσαν νεκροί, ενώσω περίμεναν στην ουρά για ψωμί, στο Τσερνίχοβ στην Ουκρανία, μεταδίδουν ουκρανικά ΜΜΕ.

Μάλιστα η είδηση συνοδεύεται και από σχετικό video, τη γνησιότητα του οποίου επιβεβαιώνει, μέσω γεωεντοπισμού το CNN. Όπως χαρακτηριστικά γράφει το αμερικανικό μέσο μια οβίδα ή ρουκέτα χτύπησε μια ομάδα ανθρώπων που περίμενε στην ουρά για ψωμί στην πόλη Τσερνίχοφ της βόρειας Ουκρανίας σήμερα το πρωί.

Ένας τοπικός δημοσιογράφος που βρισκόταν στη σκηνή δήλωσε ότι τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν. Το CNN δεν είναι ακόμα σε θέση να επαληθεύσει τον αριθμό των θυμάτων.

Έχουν κυκλώσει το Τσερνίχοφ

Το Τσερνίχοφ περικυκλώνεται από ρωσικές δυνάμεις και έχει δεχθεί επανειλημμένους βομβαρδισμούς την τελευταία εβδομάδα, κάποιοι από τους οποίους έπληξαν κατοικημένες περιοχές

Την είδηση μετέδωσε και η αμερικανική πρεσβεία στο Κίεβο, κάνοντας όμως λόγω για πυροβολισμούς από τις ρωσικές δυνάμεις.

«Σήμερα, οι ρωσικές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν 10 ανθρώπους που στέκονταν στη γραμμή για ψωμί στο Τσερνίχοφ. Τέτοιες τρομακτικές επιθέσεις πρέπει να σταματήσουν».

Την είδηση μετέδωσε νωρίτερα το Kiev Independent και το Interfax Ukraine, επικαλούμενα το ουκρανικό μέσο suspilne που είχε ανταποκρίτρια στο σημείο, γράφοντας όλοι τους για 10 νεκρούς αμάχους, που περίμεναν στην ουρά για ψωμί, από ρωσικούς βομβαρδισμούς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments