Διεθνή

Ουκρανία: Ρώσοι χάκαραν τηλεοπτικό κανάλι

Ουκρανία: Ρώσοι χάκαραν τηλεοπτικό κανάλι

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Ουκρανία: Ρώσοι χάκερ "χτύπησαν" τηλεοπτικό κανάλι και μετέδωσαν ψεύτικο μήνυμα του Ζελένσκι για παράδοση των όπλων.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται και Ρώσοι χάκερ έπληξαν τηλεοπτικό κανάλι και μετέδωσαν ψεύτικη δήλωση του προέδρου της Ουκρανίας, για παράδοση των όπλων. Ένα μήνυμα που  μεταδόθηκε στο ουκρανικό κανάλι Ukraine 24 μετά από το «χτύπημα» των χάκερ.

Το fake μήνυμα Ζελένσκι ανέφερε ότι ο Ουκρανός πρόεδρος «συνθηκολόγησε», ότι θα παραδοθεί και ότι θα «καταθέσει τα όπλα». Άμεσα ο Ουκρανός πρόεδρος με βίντεο που ανάρτησε στο διαδίκτυο ισχυρίστηκε ότι το μήνυμα που μεταδόθηκε ήταν ψευδές, πως δεν έκανε ποτέ μια τέτοια δήλωση, ενώ ξεκαθάρισε ότι «οι μόνοι που πρέπει να παραδώσουν τα όπλα είναι Ρώσοι στρατιώτες».

Το βίντεο

H απάντηση του Ζελένσκι

Το μήνυμα του Ζελένσκι

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι συνεχίζει να κάνει συχνές εμφανίσεις στους λογαριασμούς του στα social media και να ενημερώνει για την στάση της Ουκρανίας, αλλά και για τις μάχες του πολέμου. Λίγο πριν τις 13:00 σε μήνυμά του τόνισε:

«Είμαστε στο σπίτι μας και υπερασπιζόμαστε την Ουκρανία», απαντώντας σε σχέση με fake μήνυμα παράδοσης από τον ίδιο που πρόβαλαν Ρώσοι χάκερς σε ουκρανικό τηλεοπτικό κανάλι. Στη συνέχεια και μετά από διάστημα μισής ώρας, τόνισε ότι «οι κατακτητές θα πρέπει να βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης».

«Εντείνουμε τις εργασίες για να φέρουμε τους κατακτητές στη δικαιοσύνη. Πρέπει να υπάρχει διεθνές δικαστήριο. Για όλα όσα έκαναν κόντρα στην Ουκρανία. Εναντίον του λαού μας. Για κάθε τρομοκρατική ενέργεια των ρωσικών στρατευμάτων στο έδαφος του κράτους μας», σημείωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σε νέο μήνυμά του ο Ζελένσκι ενημέρωσε ότι μίλησε με τον Καρίμ Καν, τον εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου στη Χάγη. «Βρίσκεται ήδη στην Ουκρανία. Ήδη άρχισε να δουλεύει. Ως εκ τούτου, οι κατακτητές θα λογοδοτήσουν για όλα τα εγκλήματα πολέμου κατά των Ουκρανών».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments