Nέα της αγοράς

Alfa Wood Πίνδος και όμιλος Αλλαμανής: Οι εγκαταστάσεις των πολλών εκατομμυρίων που ζητούν νέο ιδιοκτήτη

Alfa Wood Πίνδος και όμιλος Αλλαμανής: Οι εγκαταστάσεις των πολλών εκατομμυρίων που ζητούν νέο ιδιοκτήτη

Πηγή Φωτογραφίας: Agro24 -

Alfa Wood Πίνδος και όμιλος Αλλαμανής: Στο σφυρί εγκαταστάσεις της ΑΝΚΕΡ του ομίλου Αλλαμανή σε Έβρο και Φθιώτιδα

Μόνιμος θαμώνας της πλατφόρμας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών τείνουν να γίνουν οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις της Alfa Wood Πίνδος στα Γρεβενά καθώς το υψηλό ποσό της τιμής εκκίνησης έχει οδηγήσει στο να κηρυχθούν άγονοι οι τρεις προηγούμενοι πλειστηριασμοί εξαιτίας της εύρεσης πλειοδότη, ο οποίος θα ήταν διατεθειμένος να δώσει κάτι παραπάνω από 27 εκατ. ευρώ, όσο δηλαδή είχε οριστεί η τιμή εκκίνησης.

Στο σφυρί, για τέταρτη φορά το βιομηχανικό ακίνητο στα Γρεβενά

Οι περιπέτειες της εταιρείας, η οποία εντάσσεται κάτω από την ομπρέλα ενός από τους μεγαλύτερους ομίλους ξυλείας στη χώρας μας, της Alfa Wood που εδρεύει στην Λάρισα, δεν είναι άλλωστε καινούργιες καθώς η βιομηχανία έχει βρεθεί στη δίνη των πλειστηριασμών τα τελευταία τρία χρόνια. Ο πονοκέφαλος, ωστόσο, των οικονομικών προβλημάτων είχε ξεκινήσει λίγο νωρίτερα με αποκορύφωμα, ωστόσο το 2019, χρονιά όπου η εταιρεία έκλεισε με ζημιές 6,052 εκατ. ευρώ όταν ο τζίρος της έφθασε μόλις τα 4,821 εκατ. ευρώ. Η εικόνα των κακών επιδόσεων συνεχίστηκε και το 2020, γεγονός που οδήγησε τον ορκωτό ελεγκτή να κάνει λόγο για ουσιώδη αβεβαιότητα σε σχέση με τη συνέχιση της δραστηριότητάς της καθώς οι υποχρεώσεις της ξεπερνούσαν το σύνολο του ενεργητικού της κατά 22,85 εκατ. ευρώ.

Το σφυρί, λοιπόν, αναμένεται να χτυπήσει για τέταρτη φορά στις 23 Μαρτίου για το βιομηχανικό ακίνητο στα Γρεβενά με την τιμή εκκίνησης να έχει οριστεί στα 17,562 εκατ. ευρώ, αρκετά “ψαλιδισμένη” σε σχέση με τα 27,018 εκατ. ευρώ που ήταν αρχικά. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για ένα οικόπεδο συνολικής έκτασης 107.646τ.μ., το οποίο βρίσκεται στη θέση Μαγούλα στα Γρεβενά και στο οποίο έχουν κατασκευαστεί κτίσματα και βιομηχανικές εγκαταστάσεις τις χρονικές περιόδους από το 987 έως και το 2010, οι οποίες καταλαμβάνουν επιφάνεια 27.764,98 τ.μ. Σίγουρα η κατάληξη του πλειστηριασμού δε φάνταζε σα μια πιθανή εξέλιξη το 2004 όταν η Alfa Wood με επικεφαλής τον Αντώνη Αδαμόπουλου προχώρησε στην εξαγορά της τότε βιομηχανίας ξυλείας των Γρεβενών Πίνδος, η οποία στη συνέχεια ειδικεύτηκε στην παραγωγή δαπέδων laminate με την ονομασία Alfa Wood Πίνδος.

Στο σφυρί εγκαταστάσεις της ΑΝΚΕΡ του ομίλου Αλλαμανή σε Έβρο και Φθιώτιδα

Εκτός, όμως, από το εργοστάσιο της Alfa Wood Πίνδος, στα δίχτυα των πλειστηριασμών έχουν βρεθεί και οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις της ΑΝΚΕΡ, εταιρείας που συνδεόταν με την άλλοτε Alfa Alfa Holdings συμφερόντων του Απόστολου Αλλαμανή. Συγκεκριμένα, στις 14 Μαΐου είναι προγραμματισμένο να χτυπήσει το σφυρί για τις εγκαταστάσεις της εταιρείας συσκευασίας και αυτοκόλλητων ταινιών, η οποία αποτελούσε μια από τις πολλές δραστηριότητες του πολυσχιδούς ομίλου, ο οποίος ήταν εισηγμένος στο ελληνικό χρηματιστήριο. Η τιμή εκκίνησης έχει τεθεί στα 1,625 εκατ. ευρώ ενώ επισπεύδουσα είναι η CEPAL Hellas.

Πρόκειται για ένα οικόπεδο συνολικής έκτασης 70.000 τ.μ., το οποίο εντοπίζεται στο δήμο Φερών, 25 χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Αλεξανδρούπολης στον Έβρο. Στο συγκεκριμένο αγροτεμάχιο έχουν ανεγερθεί βιομηχανικές εγκαταστάσεις, αποθηκευτικοί χώροι και γραφεία επιφάνειας 9.847 τ.μ. Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό ακίνητο της ΑΝΚΕΡ που έχει ακολουθήσει το δρόμο του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού καθώς στις 7 Σεπτεμβρίου είναι προγραμματισμένο να βγουν στο σφυρί βιομηχανικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στο 3ο χλμ. Της επαρχιακής Οδού Αταλάντης – Σκάλας Αταλάντης στην Φθιώτιδα με τιμή εκκίνησης τα 2,03 εκατ. ευρώ και επισπεύδουσα την CEPAL Hellas.

Να σημειωθεί ότι το ακίνητο περιλαμβάνει ένα οικόπεδο επιφάνειας 54.010 τ.μ. στο οποίο έχουν ανεγερθεί κτιριακές εγκαταστάσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments