Διεθνή

Ζελένσκι: «Το μόνο που σας ενδιέφερε ήταν η οικονομία»

Ζελένσκι: «Το μόνο που σας ενδιέφερε ήταν η οικονομία»

Πηγή Φωτογραφίας: YouTube Screenshot

Ζελένσκι: Ο Ουκρανός πρόεδρος έκανε παρέμβαση μέσω βίντεο στην Γερμανική Βουλή.

Ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι μίλησε στην Γερμανική Βουλή. Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας είχε κάνει την Τετάρτη μία ομιλία ενώπιον του Κογκρέσου των ΗΠΑ, στο τέλος της οποίας βουλευτές και γερουσιαστές τον χειροκροτούσαν όρθιοι.

Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε, ανάμεσα σε άλλα, ότι όταν οι ρωσικές δυνάμεις συγκέντρωναν στρατεύματα στα σύνορα της Ουκρανίας, οι Ευρωπαίοι ηγέτες ενέργησαν πολύ αργά και δεν έκαναν όσα έπρεπε για να εμποδίσουν τη Ρωσία.

Τι ανέφερε ο Ζελένσκι

«Το μόνο που σας ενδιέφερε ήταν η οικονομία», επισήμανε ο Ζελένσκι. Στη συνέχεια, έκανε κριτική για την απροθυμία του ΝΑΤΟ να εντάξει στη Συμμαχία την Ουκρανία, ενώ είπε ότι δεν υπάρχει θέση για μας σε αυτό το τραπέζι».

Υπάρχει ένας «τοίχος» στην Ευρώπη ανάμεσα στην ελευθερία και την έλλειψη ελευθερίας, τόνισε.

Έκκληση στη Γερμανία

Ο Ουκρανός πρόεδρος έκανε έκκληση στη Γερμανία να παίξει ηγετικό ρόλο και να μπει μπροστά για να τελειώσει ο πόλεμος. Η Γερμανία έχει δεχθεί σκληρή κριτική ότι έχει αργήσει να αποφασίσει για κυρώσεις απέναντι στη Ρωσία, αν και αυτό έχει αλλάξει μετά την «κατάρρευση» των σχεδίων για τον Nord Stream 2.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνισε ότι οι κυρώσεις δεν φτάνουν για να σταματήσει ο πόλεμος, ενώ υπογράμμισε ότι χιλιάδες δέχονται επίθεση, δεν έχουν νερό, φαγητό και άλλες βασικές υποδομές για να ζήσουν. Πρόσθεσε ότι οι Ρώσοι έχουν επιτεθεί σε χιλιάδες πολιτικές δομές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments