Ελλάδα

Επαμεινώνδας Κορκονέας: Επιστρέφει φυλακή για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Επαμεινώνδας Κορκονέας: Επιστρέφει φυλακή για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο/ Eurokinissi

Δεκτή έγινε η αίτηση αναίρεσης του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά του ελαφρυντικού που αναγνωρίστηκε στον Επαμεινώνδα Κορκονέα με συνέπεια να "σπάσουν" τα ισόβια και να αποφυλακιστεί

Στη φυλακή οδηγείται ξανά ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, ο οποίος έχει καταδικαστεί για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, καθώς έγινε δεκτή η αναίρεση που άσκησε ο Άρειος Πάγος.

Συγκεκριμένα ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας είχε ασκήσει αναίρεση κατά του ελαφρυντικού του προτέρου σύννομου βίου, που είχε αναγνωρίσει το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας, στον Επαμεινώνδα Κορκονέα και με βάση το οποίο έσπασε τα ισόβια και αποφυλακίστηκε τον Ιούλιο του 2019.

Αρχείο/ Eurokinissi

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου ήταν ομόφωνη και η υπόθεση παραπέμφθηκε εκ νέου σε δίκη από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας, συγκροτούμενο από δικαστές και ενόρκους άλλους εκτός από αυτούς που δίκασαν προηγουμένως, μόνο για το σκέλος του ελαφρυντικού. Ο πρώην ειδικός φρουρός Επαμεινώνδα Κορκονέας ως τη δίκη θα κρατείται στη φυλακή. Θα συλληφθεί άμεσα και θα κρατείται στις φυλακές.

Υπενθυμίζεται ότι ο Επ. Κορκονέας σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε ισόβια ενώ στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο, του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου και του επιβλήθηκε ποινή 13 ετών. Μέσα σε λίγες ημέρες είχε αποφυλακιστεί (30-7-2019) καθώς είχε συμπληρώσει τα 3/5 της ποινή του.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments