Focus

Υψηλή ραπτική: 4 Δολοφονίες που συγκλόνισαν τον κόσμο της μόδας

Υψηλή ραπτική: 4 Δολοφονίες που συγκλόνισαν τον κόσμο της μόδας

Πηγή Φωτογραφίας: Vogue.gr

Υψηλή ραπτική: Με glamour, πολυτέλεια, φώτα και ομορφιά έζησαν οι 4 μοναδικοί σχεδιαστές πριν δολοφονηθούν.

Τι είναι αυτό που μας κάνει να θέλουμε να μάθουμε περισσότερα για τις δολοφονίες σημαντικών προσώπων από τον χώρο της μόδας; Εκείνο που μας κεντρίζει το ενδιαφέρον να ρουφήξουμε όση γνώση μπορούμε για τις ιστορίες προηγούμενων δεκαετιών, που εύκολα θα μπορούσαν να περάσουν ως σενάρια ταινιών θρίλερ. Ίσως αυτό ακριβώς είναι τελικά που μας ελκύει. Η Υψηλή ραπτική έχασε 4 μοναδικά πρόσωπα.

Το glamour, η πολυτέλεια, τα φώτα και η ομορφιά ήταν και είναι χαρακτηριστικά άρρηκτα συνδεδεμένα με τον κόσμο της μόδας, επομένως τα άτομα που κατάφεραν και λούστηκαν λίγη από τη λάμψη του σχεδόν ουτοπικού περιβάλλοντος, αποτελούν τους ιδανικούς πρωταγωνιστές μιας ενδιαφέρουσας πλοκής που σίγουρα θα βλέπαμε στη μεγάλη οθόνη. Γι’αυτό και οι 4 παρακάτω ιστορίες εξακολουθούν να συγκλονίζουν το κοινό αρκετά χρόνια αργότερα, γιατί απλούστατα συνέβησαν στην πραγματικότητα.

Maurizio Gucci

Μοιάζει η ιστορία του να είναι πιο επίκαιρη από ποτέ, χάρη στην κυκλοφορία της ταινίας “House of Gucci” που πραγματεύεται τη στυγερή δολοφονία του διαδόχου του ιστορικού οίκου. Ο Maurizio Gucci, εγγονός του σχεδιαστή Guccio Gucci, στις αρχές του ’90, αφού χάσει από τον έλεγχό του το τιμόνι του οίκου, έχοντας όμως αποκομίσει μία περιουσία για 10 ζωές, θα πάρει την απόφαση να χωρίσει την πρώτη του σύζυγο, Patrizia Reggiani, με την οποία είχε ζήσει μία πολυτελέσταση ζωή τα τελευταία 12 χρόνια, και να προχωρήσει στην επισημοποίηση της νέας του σχέσης με τη νεαρή Paola Franchi. Δεν θα προλάβει, όμως, να ανέβει ξανά τα σκαλιά της εκκλησίας, καθώς 3 σφαίρες θα του στερήσουν τη ζωή, μπροστά από το γραφείο του στο Μιλάνο. Ύστερα από 2 χρόνια έρευνας από την αστυνομία, ηθικός αυτουργός θα αποδειχθεί η πρώην σύζυγός του, η οποία το μόνο που ζητούσε ήταν εκδίκηση. Θα εκτίσει τα 18 χρόνια από τα 26 για τα οποία καταδικάστηκε και το 2016 θα βγει από τη φυλακή. Πρώτο πράγμα που έκανε, ήταν να πάει για ψώνια με τους παπαράτσι να θέλουν να μάθουν γιατί δεν σκότωσε η ίδια τον Maurizio και την ίδια να απαντά πως η όραση της δεν ήταν καλή και ότι δεν ήθελε να αστοχήσει.

Ossie Clarke

Συνδεδεμένος με τη δεκαετία των ’60s και πηγή έμπνευσης για πολλούς άλλους μεταγενέστερους δημιουργούς (βλ. Yves Saint Laurent, Tom Ford, Anna Sui), ο Βρετανός σχεδιαστής είχε μετονομαστεί από τα μέσα ως “King of King’s Road”. Ανάμεσα στους διάσημους πελάτες του ήταν ο Mick Jagger με τη σύζυγό του, Bianca, ενώ τις δημιουργίες του επέλεγαν επί σκηνής και οι Beatles, η Maria Faithfull και η Liza Minnelli. Ύστερα από έναν αποτυχημένο γάμο με τη σχεδιάστρια Celia Birtwell, τη μάχη του με τα ναρκωτικά και την κατάθλιψη, ο Clark θα επιστρέψει στις αρχές των 90s πολλά υποσχόμενος για το μέλλον. Δυστυχώς, το 1996 ένας πρώην εραστής του, ο 28χρονος Ιταλός Diego Cogolato, θα τον μαχαιρώσει μέχρι θανάτου στο διαμέρισμά του στο Λονδίνο.

Gianni Versace

Με τον Ryan Murphy να αναβιώνει τη δολοφονία ενός από τους πιο χαρισματικούς σχεδιαστές της γενιάς του το 2018, το τέλος του Gianni Versace ήταν λες και είχε βγει από αστυνομικό μυθιστόρημα. Στις 15 Ιουλίου του 1997, ο 50χρονος Versace αφού πάρει το καθιερωμένο πρωινό του στο News Café, θα δολοφονηθεί στα σκαλιά της έπαυλής του στο Miami Beach από τον 27χρονο Andrew Cunanan. Χωρίς να υπάρχει κάποια σύνδεση μεταξύ τους, ο Cunanan ήταν απλά ένας serial killer που μέχρι σήμερα δεν μπορεί να εξηγηθεί το κίνητρό του. Παρ’όλ’αυτά, ο ίδιος είχε αφήσει αρκετά αποτυπώματα ώστε η αστυνομία να οδηγηθεί σε εκείνον. Οκτώ μέρες αργότερα, ο Cunanan θα βρεθεί νεκρός κοντά στην έπαυλη του Versace, αφού πυροβολήσει τον εαυτό του στο λαιμό με το ίδιο όπλο που χρησιμοποίησε για να σκοτώσει τον σχεδιαστή.

Rudolph Moshammer

Ήταν εκκεντρικός και ήθελε να τον αποκαλούν τσάρο της μόδας. Ο Γερμανός σχεδιαστής ήξερε πολύ καλά τι σημαίνει extravaganza και αυτό πουλούσε μέσω των σχεδίων του. Ασχολιόταν με την ανδρική ένδυση, ενώ ανάμεσα στους διάσημους πελάτες του, θα μπορούσε να βρει κανείς τα ονόματα των Arnold Schwarzenegger, Γιοχάνες φον Τουρν ουντ Τάξις, Richard Chamberlain, βασιλιά Καρόλου Γουστάβου της Σουηδίας και José Carreras. Το 2005 ο Moshammer θα βρεθεί νεκρός στο πολυτελές σπίτι του στο Grünwald. Ένοχος θα κριθεί ο 26χρονος Herisch Ali Abdullah από το Ιράκ, ύστερα από την ομολογία του και αφού το DNA του θα συλλεχθεί από τον τόπο του εγκλήματος, με την ποινή του να ορίζεται στα 15 χρόνια φυλάκισης. Όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος Abdullah, ο Moshammer τον είχε πάρει από τον σταθμό του Μονάχου το μοιραίο βράδυ, με σκοπό να περάσουν μαζί τη νύχτα. Όταν, όμως, ο σχεδιαστής αρνήθηκε να πληρώσει τα 2.000 ευρώ που είχαν συμφωνήσει εξαρχής με αντάλλαγμα το σεξ, ο Abdullah τον στραγγάλισε, χρησιμοποιώντας το καλώδιο του τηλεφώνου, όπως και ομολόγησε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments