Διεθνή

Πούτιν σε Σολτς: Το Κίεβο είναι που καθυστερεί τις διαπραγματεύσεις [vid]

Πούτιν σε Σολτς: Το Κίεβο είναι που καθυστερεί τις διαπραγματεύσεις [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο Ρώσος πρόεδρος διαβεβαίωσε τον Γερμανό Καγκελάριο ότι η Μόσχα εξακολουθεί να επιθυμεί τη συνέχεια των διαπραγματεύσεων.

Τρίωρη τηλεφωνική επικοινωνία, είχαν την Παρασκευή Πούτιν και Σολτς, με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, να λέει στον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, ότι το Κίεβο «προσπαθεί με κάθε δυνατό τρόπο να καθυστερήσει τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, υποβάλλοντας όλο και πιο μη ρεαλιστικές προτάσεις» με τη Ρωσία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση ο Πούτιν σημείωσε στον Γερμανό Καγκελάριο ότι η Μόσχα εξακολουθεί να επιθυμεί τη συνέχεια των διαπραγματεύσεων. «Παρόλα αυτά, η ρωσική πλευρά είναι έτοιμη να συνεχίσει την αναζήτηση λύσης σύμφωνα με τις γνωστές προσεγγίσεις αρχών της», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλούσαν επί σχεδόν τρεις ώρες 

Ο Όλαφ Σολτς, στη διάρκεια της συνομιλίας μεταξύ των δύο ηγετών, που διήρκησε σχεδόν 3 ώρες, ζήτησε για μία ακόμη φορά, να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία.

Επίσης, υπογράμμισε ότι πρέπει να βελτιωθεί η ανθρωπιστική κατάσταση και να σημειωθεί πρόοδος στην εξεύρεση διπλωματικής λύσης το συντομότερο δυνατό, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής καγκελαρίας.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η συνομιλία των δύο ανδρών ήταν «σκληρή», ενώ γνωστοποίησε πως ο Πούτιν θα συνομιλήσει επίσης με τον Γάλλο ομόλογό του Εμμανουέλ Μακρόν σήμερα, περίπου στις 18:00 ώρα Ελλάδας, σύμφωνα με το Reuters.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments