Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σήμερα η τηλεδιάσκεψη για πλαφόν στο αέριο

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σήμερα η τηλεδιάσκεψη για πλαφόν στο αέριο
Κυριάκος Μητσοτάκης: Σήμερα στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί η τηλεδιάσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη για πλαφόν στο αέριο με τους πρωθυπουργούς της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι, της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ και της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα.

Σήμερα στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί η τηλεδιάσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη για πλαφόν στο αέριο με τους πρωθυπουργούς της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι, της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ και της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη και σε αυτή θα συμμετέχουν ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι, της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ και της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα.

Τι δήλωσε χθες ο Μάριος Ντράγκι

«Η αυριανή συνάντηση γεννήθηκε αυθόρμητα και είναι σημαντική για να συντονίσουμε τις θέσεις μας ενόψει της νέας Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής, με δυο κύριους στόχους: ο ένας είναι να μπορέσει να καθοριστεί ανώτατο όριο στην τιμή του φυσικού αερίου, κάτι που θεωρούμε αναγκαίο. Το δεύτερο θέμα είναι ότι η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας εξαρτάται, έως τώρα, από την τιμή του φυσικού αερίου, ενώ θεωρούμε ότι το κόστος των δυο πηγών ενέργειας θα έπρεπε να διαχωριστεί», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι σε σχέση με τη σημερινή συνάντησή του, στην Ρώμη, με τους Κόστα και Σάντσεθ και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη μέσω τηλεδιάσκεψης καθώς νοσεί από κορωνοϊό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη ζητήσει μέσω του σχεδίου «έξι σημείων» και της σχετικής επιστολής του προς την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρέμβαση ώστε να μπει «φρένο» στην αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου για να αποσυνδεθεί η γεωπολιτική από την ενεργειακή κρίση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments