Διεθνή

Ουκρανία: Ρωσικό καθεστώς βαρβάρων και κανιβάλων

Ουκρανία: Ρωσικό καθεστώς βαρβάρων και κανιβάλων

Πηγή Φωτογραφίας: The New York Times

Για «καθεστώς βαρβάρων και κανιβάλων» στο Κρεμλίνο έκανε λόγο η πρώτη αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, η οποία τόνισε την ιδιαίτερη νομική αξία της πρόσφατης απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης

Η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου, που διέταξε τον άμεσο τερματισμό της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, δεν θα αλλάξει σημαντικά τη θέση του επιτιθέμενου, αλλά αυτό είναι ένα σημαντικότατο επιχείρημα για την παγκόσμια κοινότητα, προκειμένου αυτή να εντείνει την πίεσή της στη Ρωσία και να επιτύχει τη συμμόρφωση του Πούτιν στους κανόνες του δημοσίου διεθνούς δικαίου, δήλωσε η πρώτη αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Εμίνε Τζμπάροβα.

«Τα πολιτισμένα κράτη έχουν λάβει ένα πολύ ισχυρό νομικό μήνυμα από το πιο έγκυρο δικαστικό όργανο ότι η ρωσική επιθετικότητα είναι παράνομη και αδικαιολόγητη. Αυτό ενσωματώνεται, στη συνέχεια, στην πολιτική θέση, που έχουν πάρει όλες άλλες χώρες Αυτή είναι μια πολύ σημαντική ενδιάμεση απόφαση για εμάς. Αυτό είναι ένα άλλο επιχείρημα για την παγκόσμια κοινότητα να αυξήσει την πίεση στη Ρωσία, ούτως ώστε αυτή να προσαρμόσει τη συμπεριφορά της προς τους κανόνες του δημοσίου διεθνούς δικαίου, προς αυτό που ονομάζεται έννομη τάξη βασισμένη σε υπεύθυνες κυβερνήσεις», είπε η Τζπάροβα σε μια ενημέρωση στην ουκρανική αίθουσα τύπου.

Τόνισε, επίσης, ότι η ουκρανική διπλωματία και το Υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας θα αγωνιστούν αποφασιστικά μέχρι το τέλος για την προώθηση των ουκρανικών θέσεων στην διεθνή σκηνή.

«Θα αποδείξουμε νομικά ότι το σημερινό καθεστώς του Κρεμλίνου είναι ένα καθεστώς εγκληματιών πολέμου και, χωρίς υπερβολές, ένα καθεστώς βαρβάρων και κανιβάλων. Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι ένοχοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν», υπογράμμισε η Τζπάροβα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments