Οικονομία Άποψη

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Πώς θα γίνει η αποπληρωμή

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Πώς θα γίνει η αποπληρωμή
Επιστρεπτέα προκαταβολή: Παράταση έως το τέλος Μαΐου αναμένεται να δοθεί σε περίπου 700.000 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.

Παράταση έως το τέλος Μαΐου αναμένεται να δοθεί σε περίπου 700.000 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες. Αφορά την αποπληρωμή εφάπαξ της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ενώ θα κερδίσουν και επιπλέον έκπτωση 15%.  Μιλώντας την Παρασκευή στην ΕΡΤ ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε πως πέρα από την αύξηση του αριθμού των δόσεων κατά 60% (σε 96 από 60 που ίσχυε) θα δοθεί επιπλέον χρόνος έως και το τέλος Μαΐου  (αντί τέλος Μαρτίου που ισχύει σήμερα)  για εφάπαξ εξόφληση, επιστρέφοντας όμως μόνο το 85% της οφειλής όπως έχει διαμορφωθεί μετά τις μειώσεις που έχουν ήδη προβλεφθεί και ισχύουν.

Ποιους αφορά

  • το 28% των επιχειρήσεων καλείται να επιστρέψει το 25% του ποσού που έλαβε
  •  το 39% θα επιστρέψει το 33,3%
  • το 33% θα επιστρέψει το 50%.

Eπί του ποσού αυτού, θα εφαρμοστεί και έκπτωση 15% επιπλέον αν εξοφλήσουν εφάπαξ εντός της νέας διορίας (τέλος Μαΐου). Για όσους επιλέξουν εξόφληση με άτοκες δόσεις, αυτές ξεκινήσουν στις 30 Ιουνίου αντί τέλη Ιανουαρίου που είχε αρχικά προγραμματιστεί. Παράλληλα αυξάνεται σε 8 από 5 χρόνια η διάρκεια τμηματικής εξόφλησης για όσους την επιλέξουν. Η μηνιαία δόση «κουρεύεται» έτσι έως και σχεδόν 40% για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που θα καλύψουν σε 96 αντί 60 δόσεις την υποχρέωση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments