Ειδήσεις

Φόρμουλα 1: Στο Μπαχρέϊν ανοίγει η αυλαία της χρονιάς

Φόρμουλα 1: Στο Μπαχρέϊν ανοίγει η αυλαία της χρονιάς

Πηγή Φωτογραφίας: speed-magazine.de

Η νέα εποχή της Φόρμουλα 1, με τα καινούργια μονοθέσια, ανοίγει τις πύλες σε λίγες ώρες στο Μπαχρέϊν , με το πρώτο γκραν - πρι της σεζόν να υπόσχεται πλούσιες συγκινήσεις μετά τις δυνατές μονομαχίες των προηγούμενων ημερών για την pole position.

Πέρασαν μόλις τρεις μήνες και η Φόρμουλα 1 επιστρέφει στη δράση. Οι κατατακτήριες δοκιμές για τις πρώτες θέσεις εκκίνησης στο σημερινό πρώτο ραντεβού της χρονιάς , στο Μπαχρέϊν, μας προετοιμάζουν για ακόμα πιο συναρπαστικά γκραν – πρι και πιο αμφίρροπες αναμετρήσεις από αυτές της περασμένης σεζόν, όπου ο τίτλος κρίθηκε κυριολεκτικά πάνω στο νήμα!

Ο 24χρονος πιλότος της Ferrari Σαρλ Λεκλέρκ είχε τον ταχύτερο χρόνο στην πίστα Bahrain International Circuit στην έρημο Σακχίρ. Έτσι, θα εκκινήσει από την πρώτη θέση, αφήνοντας δεύτερο τον παγκόσμιο πρωταθλητή, Μαξ Φερστάπεν, με Red Bull. Στην τρίτη θέση θα είναι ο δεύτερος οδηγός της «Σκουντερία» Κάρλος Σάινθ και στην τέταρτη ο Σέρχιο Πέρεθ, με την άλλη Red Bull. Ο εφτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Λιούις Χάμιλτον, θα ξεκινήσει από τη πέμπτη θέση με τη Mercedes του.

Το καλεντάρι του 2022 απαρτίζεται από 22 γκραν – πρι. Φέτος αλλαγές έχουμε στο πρόγραμμα των αγώνων του πρωταθλήματος. Τα GP Αυστραλίας, Καναδά, Ιαπωνίας και Σιγκαπούρης επέστρεψαν στο ημερολόγιο, μετά από απουσία δύο ετών λόγω της πανδημίας του COVID-19, ενώ ντεμπούτο κάνει το γκραν Πρι του Μαϊάμι.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο του Motorsport αποφάσισε την αφαίρεση του ρώσικου GP (Σότσι) από το πρόγραμμα, στο πλαίσιο των κυρώσεων στη Ρωσία για τη στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία. Παράλληλα, η Liberty Media, ιδιοκτήτρια της Φόρμουλα 1, ανακοίνωσε ότι έσπασε το συμβόλαιό της με τους οργανωτές του αγώνα και έτσι, μετά από οκτώ χρόνια, το GP Ρωσίας δεν θα βρίσκεται στο πρόγραμμα της F1 ούτε και μετά το 2022.

Η Φόρμουλα 1 μείωσε τη διάρκεια κάθε συνάντησης από τέσσερις σε τρεις μέρες. Οι υποχρεώσεις των ομάδων της Πέμπτης μεταφέρθηκαν στο πρωί της Παρασκευής, και μετέθεσαν τις ελεύθερες δοκιμές για το απόγευμα της ίδιας μέρας. Για τους αγώνες Sprint, τους μικρούς αγώνες του Σαββάτου που καθορίζουν τη σειρά εκκίνησης της Κυριακής, βρέθηκε η συμβιβαστική λύση να διεξαχθούν σε τρία γκραν – πρι, στην Ίμολα, στην Αυστρία και στη Βραζιλία. Σε αυτούς θα κερδίζουν βαθμούς πια οι οκτώ πρώτοι, και όχι οι τρεις όπως πέρσι.

Αλλαγές θα έχει η Mercedes, με τον Τζορτζ Ράσελ να αντικαθιστά τον Βάλτερι Μπότας, στον ρόλο του teammate του Λιούις Χάμιλτον. Ίδια και απαράλλακτη θα είναι η Redbull, με τον φετινό πρωταθλητή, Μαξ Φερστάπεν να παραμένει Νο1 με τον Τσέκο Πέρες δίπλα του.

Ο Μπότας θα οδηγήσει Alfa Romeo, μαζί με τον πρώτο Κινέζο πιλότο στην ιστορία της Formula 1, Γκουάνγιου Τσόου.

Η εκκίνηση στο γκραν – πρι του Μπαχρέϊν θα δοθεί στις 17:00 ώρα Ελλάδας.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments