Διεθνή

“Ταξίδι αστραπή” στο Κίεβο θέλει ο Τζόνσσον – Αντιδρούν οι υπεύθυνοι ασφαλείας του

“Ταξίδι αστραπή” στο Κίεβο θέλει ο Τζόνσσον – Αντιδρούν οι υπεύθυνοι ασφαλείας του

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο

Ο Μπόρις Τζόνσον,  έχει ήδη ζητήσει από τους αξιωματούχους να εξετάσουν τις τεχνικές λεπτομέρειες ενός τέτοιου ταξιδιού, αλλά οι υπεύθυνοι ασφαλείας είναι ιδιαιτέρως επιφυλακτικοί στην προοπτική να βρεθεί σε εμπόλεμη ζώνη

“Ταξίδι αστραπή” στο Κίεβο θέλει να κάνει ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, σε μία έμπρακτη απόδειξη στήριξής του στην Ουκρανία και τον πρόεδρό της Βολοντίμιρ Ζελένσκι ενάντια στον πόλεμο με τη Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Μπόρις Τζόνσον,  έχει ήδη ζητήσει από τους αξιωματούχους να εξετάσουν τις τεχνικές λεπτομέρειες ενός τέτοιου ταξιδιού, όπου αναμένεται να συνομιλήσει με τον πρόεδρο Ζελένσκι. Ωστόσο οι αξιωματούχοι ασφαλείας είναι ιδιαιτέρως ανήσυχοι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο,να βρεθεί δηλαδή ο Βρετανός πρωθυπουργός σε εμπόλεμη ζώνη. Πηγή ωστόσο ανέφερε ότι ο Τζόνσον “θέλει να πάει”, αν αυτό μπορεί να γίνει…

Την περασμένη εβδομάδα, οι πρωθυπουργοί της Πολωνίας, της Σλοβενίας και της Τσεχίας βρέθηκαν στο Κίεβο.

“Έχω μία βαθιά επιθυμία να τον στηρίξω (Ζελένσκι) με όποιο τρόπο μπορώ. Αν αυτός θα είναι χρήσιμο για να δείξω στην υποστήριξή μου, δεν το γνωρίζω, αλλά είναι σημαντικό στρατηγικά, πολιτικά, οικονομικά και ηθικά  για τον Πούτιν να αποτύχει και ο Ζελένσκι να πετύχει” δήλωσε ο Τζόνσον στους  The Sunday Times.

Η αποψινή ωστόσο εικόνα που επικρατεί στο Κίεβο, απομακρύνει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς δείχνει πόσο δύσκολο θα είναι για την ασφάλεια του Βρετανού πρωθυπουργού.

Ο δήμαρχος του Κιέβου ανήρτησε φωτογραφίες από έκρηξη σε προάστιο της ουκρανικής πρωτεύουσας

Σε tweet του, κάνει λόγο για σειρά εκρήξεων, σε σπίτια και εμπορικά κέντρα. Ανέφερε επίσης ότι διασώστες, ασθενοφόρα και αστυνομία, βρίσκονται ήδη στην περιοχή, ενώ κάνει λόγο για ένα θύμα, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει αν πρόκειται για νεκρό ή τραυματία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments