Οικονομία

Επενδύσεις Ελλάδα: Οι διεθνείς όμιλοι που έχουν επιλέξει την Ελλάδα ως στρατηγικό επενδυτικό προορισμό

Επενδύσεις Ελλάδα: Οι διεθνείς όμιλοι που έχουν επιλέξει την Ελλάδα ως στρατηγικό επενδυτικό προορισμό
Επενδύσεις Ελλάδα: Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία όπως ήταν φυσικό έχει δημιουργήσει έντονη ανησυχία και στο επενδυτικό περιβάλλον παγκοσμίως.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία όπως ήταν φυσικό έχει δημιουργήσει έντονη ανησυχία και στο επενδυτικό περιβάλλον παγκοσμίως. Η μη εξεύρεση λύσης και η μη κατάπαυση του πυρός έχει φέρει σκαμπανεβάσματα γενικότερα στις οικονομίες των χωρών. Ωστόσο δεν μπορεί να πει κάποιος πως τουλάχιστον για την Ελλάδα έχει επηρεαστεί το επενδυτικό κλίμα.

Όπως ανέφερε και πριν από λίγες ημέρες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών παρουσιάζοντας τα στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού, το επενδυτικό ενδιαφέρον δεν έχει επηρεαστεί από αυτή την κατάσταση τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Το παράδειγμα της JP Morgan

Ενα τέτοιο ενδεικτικό αλλά απολύτως χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η επένδυση της JPMorgan. Το δυναμικό της JPMorgan στην Ελλάδα ως ενιαίο σύνολο θα ανέρχεται σε 600 άτομα. Μεγάλο νούμερο δεδομένων των συνθηκών και έπεται συνέχεια. «Όπως γνωρίζετε, έχουμε σχέδια να επεκταθούμε με την πάροδο του χρόνου, επομένως αυτό μπορεί να αποτελέσει κόμβο τεχνολογίας για την JPMorgan Chase σε όλο τον κόσμο», είπε ο επικεφαλής του τραπεζικού κολοσσού κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον πρωθυπουργό.

Ενας δεύτερος τομέας σημαντικός τομέας είναι ο ενεργειακός. Οι επιχειρηματικές συμφωνίες και συμπράξεις αλλά και τα επενδυτικά σχέδια αφορούν κατά κύριο λόγο τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, και ειδικότερα τα υπεράκτια αιολικά πάρκα. Σε αυτό το πλαίσιο έχει ξεχωριστή σημασία τόσο η συμφωνία της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή με την OCEAN Winds (κοινοπραξία των εταιρειών EDP Renewables και ENGIE) για την από κοινού ανάπτυξη πλωτών υπεράκτιων αιολικών πάρκων στις ελληνικές θάλασσες όσο και οι πρωτοβουλίες της Cenergy Holdings (συμφερόντων της οικογένειας Στασινόπουλου) που διαθέτει διεθνή παρουσία.

Ελλάδα: Πως απέσπασε τα εύσημα και την ψήφο εμπιστοσύνη της TUI

«Πέρυσι, 1,5 εκατομμύριο πελάτες της TUI επισκέφθηκαν την Ελλάδα» σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, προσθέτοντας ότι «ήδη για φέτος πιστεύουμε ότι θα υπερβούμε τα προ κρίσης επίπεδα. Άρα ο σχεδιασμός μας για το τρέχον έτος αφορά 3 εκατομμύρια πελάτες τής TUI στην Ελλάδα».

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ανακοινώθηκε η ίδρυση του Co-Lab του ομίλου TUI στη Ρόδο, του πρώτου εργαστηρίου συνεργασίας για τον επωφελή πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό ολόκληρης της αλυσίδας υπηρεσιών που συνδέονται με τον τουρισμό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments