Οικονομία

Πράσινη ενέργεια: Γιατί είναι λιγότερο πληθωριστικές οι δαπάνες της

Πράσινη ενέργεια: Γιατί είναι λιγότερο πληθωριστικές οι δαπάνες της
Πράσινη ενέργεια: Η παραγωγή και η χρήση ενέργειας ευθύνονται για περισσότερο από το 75 % των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο γεγονός ότι οι κυβερνήσεις θα έπρεπε να δίνουν ιδιαίτερη έμφαση και σημασία στην πράσινη ενέργεια αναφέρει ένα από τα μεγαλύτερα fund στον κόσμο, το Bridgewater Associates. Σύμφωνα με τους ίδιους οι φορολογικές πιστώσεις και η δημοσιονομική υποστήριξη για επενδύσεις στην ανανεώσιμη ενέργεια και τα ηλεκτρικά οχήματα θα ήταν λιγότερο πληθωριστικές από τις εισφορές που τείνουν να αύξαναν τις τιμές της ενέργειας.

Μετάβαση στην καθαρή ενέργεια

Η παραγωγή και η χρήση ενέργειας ευθύνονται για περισσότερο από το 75 % των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου της ΕΕ. Ως εκ τούτου, η απανθρακοποίηση του ενεργειακού συστήματος της ΕΕ είναι ζωτικής σημασίας για την εκπλήρωση των κλιματικών στόχων μας έως το 2030 και της μακροπρόθεσμης στρατηγικής της ΕΕ για την επίτευξη ουδέτερου ισοζυγίου διοξειδίου του άνθρακα έως το 2050.

Σύμφωνα με το ec.europaeu η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία επικεντρώνεται σε 3 βασικές αρχές για τη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια, οι οποίες θα συμβάλουν στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών μας:

  • διασφάλιση ασφαλούς και οικονομικά προσιτού ενεργειακού εφοδιασμού της ΕΕ
  • δημιουργία πλήρους ολοκληρωμένης, διασυνδεδεμένης και ψηφιοποιημένης ενεργειακής αγοράς της ΕΕ
  • προώθηση της ενεργειακής απόδοσης, βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων μας και ανάπτυξη ενός τομέα παραγωγής ενέργειας ο οποίος θα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Οι παγκόσμιες επενδύσεις για την στροφή σε καθαρότερα καύσιμα ανήλθαν συνολικά σε 755 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι, σύμφωνα με το BloombergNEF. Ωστόσο, απαιτούνται ετησίως περίπου 2,1 τρισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα τρία χρόνια για την επίτευξη των διεθνών στόχων για την επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών έως το 2050, δήλωσε η εταιρεία. Αν και υπάρχει άφθονη χρηματοδότηση πράσινων τεχνολογιών από τον ιδιωτικό τομέα, η κρατική υποστήριξη για δραστηριότητες που βρίσκονται σε αρχικό στάδιο είναι συχνά επίσης κρίσιμη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments