Πολιτική

Μαρία Ζαχάροβα κατά ελληνικών ΜΜΕ: Τα κατηγορεί για αντιρωσική υστερία

Μαρία Ζαχάροβα κατά ελληνικών ΜΜΕ: Τα κατηγορεί για αντιρωσική υστερία

Πηγή Φωτογραφίας: Twitter/αρχείο

Κάνει λόγο για αδιάκοπη μονόπλευρη και εσκεμμένα παραμορφωμένη παρουσίαση πληροφοριών για τα γεγονότα στο Ντονμπάς, από πλευράς των ελληνικών ΜΜΕ

Ξαναχτύπησε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, βάλλοντας κατά των ελληνικών ΜΜΕ.

Αυτή τη φορά συνέδεσε τους βανδαλισμούς στο μνημείο πεσόντων Σοβιετικών στρατιωτών στην Καλλιθέα, με την «αντιρωσική υστερία που εξαπολύουν», όπως είπε.

«Η αδιάκοπη μονόπλευρη και εσκεμμένα παραμορφωμένη παρουσίαση πληροφοριών για τα γεγονότα στο Ντονμπάς, η υποστήριξη του καθεστώτος του Κιέβου έχει λύσει τα χέρια όσων, για χάρη αμφίβολων στόχων, είναι έτοιμοι να παραδώσουν στη λήθη την κοινή ιστορία και μνήμη που συνδέουν τη Ρωσία με την Ελλάδα» ανέφερε η Ζαχάροβα.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών καταδίκασε «το έγκλημα» με το μνημείο, όπως είπε, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της «στους Έλληνες πολίτες και τους Ρώσους συμπατριώτες μας για την άμεση δράση για την επαναφορά του Μνημείου στην αρχική του κατάσταση», ενώ κάλεσε τις ελληνικές Αρχές «να βρουν και να τιμωρήσουν αυστηρά τους βάνδαλους προκειμένου να αποτραπεί η επανάληψη τέτοιων απαράδεκτων περιστατικών. Η αντίστοιχη προφορική σημείωση εστάλη αμέσως από τη ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Αναμένουμε πληροφορίες για τα αποτελέσματα της έρευνας».

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει το RIA Novosti, η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας ξεκίνησε ποινική έρευνα για τη βεβήλωση του μνημείου Σοβιετικών στρατιωτών στην Καλλιθέα.

Εκπρόσωποι της Ερευνητικής Επιτροπής διευκρίνισαν ότι η υπόθεση άνοιξε καθώς έχει διαπραχθεί εγκληματική πράξη, όπως προβλέπεται από τον Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Στα συγκεκριμένα άρθρα γίνεται λόγος για «καταστροφή στρατιωτικών μνημείων που διαιωνίζουν τη μνήμη όσων πέθαναν υπερασπιζόμενοι την Πατρίδα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments