Διεθνή

Δημοσκόπηση: Ο Μακρόν πολιτικά κερδισμένος από τον πόλεμο στην Ουκρανία

Δημοσκόπηση: Ο Μακρόν πολιτικά κερδισμένος από τον πόλεμο στην Ουκρανία
O Μανώλης Σταυρουλάκης γράφει στο pagenews.gr για τα πολιτικά κέρδη του Εμανουέλ Μακρόν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας IpsosS. S., ο Γάλλος Πρόεδρος φαίνεται να είναι ο μεγάλος κερδισμένος από την ρωσική στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Μακρόν εμφανίζεται να προηγείται στις προτιμήσεις των Γάλλων ψηφοφόρων με 29% έναντι της ακροδεξιάς υποψηφίου Μαρίν Λε Πεν που κινείται στο 16%.

Στην ίδια δημοσκόπηση αναφέρεται ότι ο Εμμανουέλ Μακρόν θα ήταν ξεκάθαρα νικητής με 59% έναντι 41% για την Λε Πεν.

Ωστόσο, ο κεντρώος πολιτικός δεν εφησυχάζει και υπενθυμίζει σε κάθε ευκαιρία ότι «τίποτα δεν είναι προδιαγεγραμμένο, τίποτα δεν είναι κερδισμένο!».

Προειδοποιεί συνεχώς στους συνεργάτες του πως «αν δεν χρειάζεται να αμφισβητούμε τους εαυτούς μας, αυτομάτως έχουμε ήδη χάσει».

Ο Γάλλος πολιτικός δεν υποτιμά καθόλου την βασική του πολιτικό αντίπαλο στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές του Απριλίου.

Φέρεται, δε, να εκφράζει τις ανησυχίες του για τις θέσεις του Ζεμούρ και της Λε Πεν και, κυρίως, για την απήχηση που οι θέσεις της άκρας δεξιάς και της ριζοσπαστικής δεξιάς έχουν στο εσωτερικό του εκλογικού σώματος της Γαλλίας.

Υπενθυμίζεται ότι, και πριν από πέντε χρόνια, είχε έρθει αντιμέτωπος στον δεύτερο και κρισιμότερο γύρο των προεδρικών εκλογών με την Μαρίν Λε Πεν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments