Οικονομία Άποψη

Ηλεκτρονικά παίγνια: Τρεις αλλαγές αποφάσισε η ΕΕΕΠ

Ηλεκτρονικά παίγνια: Τρεις αλλαγές  αποφάσισε η ΕΕΕΠ
Ηλεκτρονικά παίγνια: Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΕΠ αποφάσισε να προχωρήσει σε τρεις σημαντικές αλλαγές που αφορούν τα ηλεκτρονικά παίγνια.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΕΠ αποφάσισε να προχωρήσει σε τρεις σημαντικές αλλαγές που αφορούν τα ηλεκτρονικά παίγνια. Σύμφωνα με την απόφαση αλλάζουν τα δεδομένα που αφορούν σε πλαφόν στο ποντάρισμα, στον καθορισμένο χρόνο ανάμεσα στα πονταρίσματα, αλλά και για τα ανώτατα κέρδη των παικτών.

Ποιες οι αλλαγές που ψηφίστηκαν

Οι τρεις σημαντικές αλλαγές ψηφίστηκαν την Τρίτη, στο διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων.

  • Αύξηση στα 20 ευρώ ανά ποντάρισμα από 2 ευρώ που έθετε το πλαφόν που είχε νομοθετηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.
  • Μείωση του χρόνου ανάμεσα στα πονταρίσματα από 3 δευτερόλεπτα που ισχύει σήμερα στα 2 δευτερόλεπτα.
  • Διπλασιασμό του ποσού των ανώτατων κερδών από 70.000 ευρώ που είναι σήμερα σε 140 χιλ. ευρώ.

Η απόφαση της Επιτροπής θα καθαρογραφεί και αφού γίνει επικαιροποίηση θα αποσταλεί την ερχόμενη εβδομάδα στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος και θα κληθεί να εγκρίνει τις αλλαγές ώστε να ξεκινήσει άμεσα η εφαρμογή τους.

Η Επιτροπή αποφάσισε να προχωρήσει σε έρευνα και ανέθεσε στην Ernst and Young να υλοποιήσει μελέτη, με βάση τη διεθνή πρακτική 15 χωρών που μπήκαν στο πεδίο εξερεύνησης. Η μελέτη πρότεινε σημαντικές αλλαγές στην επιβολή μέγιστου ποσού πονταρίσματος αλλά και την υποχρεωτική χρονοκαθυστέρηση πριν από την έναρξη ενός νέου κύκλου παιχνιδιού.

Πρέπει να αναφερθεί ότι από τις 15 χώρες που συμπεριελήφθησαν στη μελέτη μόνο οι τρεις, δηλαδή η Ελλάδα, η Αγγλία και η Γερμανία είχαν θέσει περιορισμούς στα τυχερά παιχνίδια, ενώ οι άλλες χώρες είχαν υιοθετήσει την απόλυτη ελευθερία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments