Ελλάδα

E Justice: Η πορεία του πλάνου αναδιοργάνωσης της δικαιοσύνης

E Justice: Η πορεία του πλάνου αναδιοργάνωσης της δικαιοσύνης

Πηγή Φωτογραφίας: Council of Europe

E Justice: Το υπουργείο Δικαιοσύνης βρίσκεται ήδη στο κομμάτι των διαγωνισμών για την ψηφιακή μεταρρύθμιση στην Δικαιοσύνη.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ξεκινήσει την δράση E Justice με την οποία επιχειρεί την ψηφιοποίηση των δικαστικών υπηρεσιών. Το πλάνο της αναδιοργάνωσης έχει μπει στην φάση των διαγωνισμών. Ήδη το υπουργείο έχει προκηρύξει δύο διαγωνισμούς, συνολικού ύψους άνω των 12 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ), που σχετίζονται με την αναζήτηση τεχνικών συμβούλων για το έργο της ψηφιακής αναβάθμισης του «Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Δικαστικών Υποθέσεων Διοικητικών Δικαστηρίων (ΟΣΔΔΥ ΔΔ)» προκήρυξε το υπουργείο Δικαιοσύνης στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των δικαστικών υπηρεσιών.

Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 9.200.513,87 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% (προϋπολογισμός χωρίς ΦΠΑ: 7.419.769,25 ευρώ και ΦΠΑ: 1.780.744,62 ευρώ). Η εκτιμώμενη συνολική αξία της σύμβασης συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων προαίρεσης ανέρχεται στο ποσό των 9.645.700,02 χωρίς ΦΠΑ. Αρα, συνολικά με ΦΠΑ η αξία προσεγγίζει τα 11,9 εκατ. ευρώ. Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε 39 μήνες από την ημερομηνία έναρξης ισχύος της. Το δικαίωμα προαίρεσης δύναται να ανέλθει σε ανώτατο ποσοστό έως 30% του προϋπολογισμού του Τμήματος, ήτοι στο ποσό των 2.169.482,47 € χωρίς ΦΠΑ. Προθεσμία υποβολής προσφορών είναι η 16η-05-2022. Η αποσφράγιση των προσφορών θα διενεργηθεί στις 20-05-2022.

Τι αφορά το δεύτερο έργο

Το δεύτερο, το υποέργο 2, έχει ως αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου προς την αναθέτουσα αρχή και προς τον κύριο του έργου ενόψει και κατά την παραλαβή του έργου «Ψηφιακή αναβάθμιση ΟΣΔΔΥ ΔΔ» (Υποέργο 1, εφεξής καλούμενο «Κυρίως Έργο»). Οι υπηρεσίες αυτές περιλαμβάνουν κυρίως την Διαχείριση Έργου, την πιστοποίηση του φυσικού αντικειμένου του Κυρίως Έργου, την επικούρηση των Επιτροπών Παραλαβής του Κυρίως Έργου, την παρακολούθηση και έλεγχο – βεβαίωση της καλής λειτουργίας των εφαρμογών του Κυρίως Έργου, την παρακολούθηση και βεβαίωση της ορθής και πλήρους μετάπτωσης δεδομένων στο νέο ΟΣΔΔΥ ΔΔ, την σύνταξη τελικής έκθεσης καλής λειτουργίας του Κυρίως Έργου.

Ο Ανάδοχος θα παρέχει στην αναθέτουσα αρχή και στον κύριο του έργου υπηρεσίες Διαχείρισης έργου κατά τη φάση υλοποίησης του Κυρίως Έργου, τεχνικές συμβουλές και υποστήριξη κατά την παραλαβή του Κυρίως Έργου και ενόψει αυτής. Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο συνολικό ποσό στο ποσό των διακοσίων ενενήντα μία χιλιάδων τετρακοσίων ογδόντα ένα Ευρώ (291.481,60 €) συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%. Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε 39 μήνες από την ημερομηνία έναρξης ισχύος της.

Τι προβλέπεται από το σχέδιο

Πέραν αυτών, και αναφορικά ευρύτερα με τις υποδομές στη Δικαιοσύνη, όπως προκύπτει και από τις αποφάσεις, προσφάτως μόλις, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη, «κλείδωσε» στο Ταμείο Ανάκαμψης project «Αναβάθμιση και Επέκταση Πληροφοριακών Συστημάτων τομέα Δικαιοσύνης» με συνολικό προϋπολογισμό 70 εκατ. ευρώ, το οποίο αφορά στην αναβάθμιση και επέκταση των πληροφοριακών συστημάτων της Δικαιοσύνης και πρόκειται να δημοπρατηθεί τις επόμενες ημέρες.

Μέσω αυτού προβλέπεται η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος για τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η ενίσχυση του πληροφοριακού συστήματος του Εθνικού Ποινικού Μητρώου και η αναβάθμιση και επέκταση του πληροφοριακού συστήματος διαχείρισης δικαστικών υποθέσεων πολιτικής και ποινικής Δικαιοσύνης. Μέχρι και τον Ιούνιο το υπουργείο Δικαιοσύνης θα πρέπει να έχει εγκρίνει τον χάρτη πορείας του έργου, το οποίο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2025.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments