Διεθνή

Ουκρανία: Τα πρώτα βίντεο από το βομβαρδισμένο θέατρο στη Μαριούπολη

Ουκρανία: Τα πρώτα βίντεο από το βομβαρδισμένο θέατρο στη Μαριούπολη

Πηγή Φωτογραφίας: WEB.DE

Ουκρανία: Τα πρώτα βίντεο από το βομβαρδισμένο από ρωσικές δυνάμεις, όπως καταγγέλλεται, θέατρο της Μαριούπολης βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται και σήμερα ανακοινώθηκε ο αριθμός των νεκρών μετά τον βομβαρδισμό του θεάτρου της Μαριούπολης. Ο λόγος ήταν ότι τα συντρίμμια και οι ασταμάτητοι βομβαρδισμοί καθιστούσαν δύσκολη την επαλήθευση.

Τα πρώτα βίντεο από το βομβαρδισμένο από ρωσικές δυνάμεις, όπως καταγγέλλεται, θέατρο της Μαριούπολης βλέπουν το φως της δημοσιότητας, όπου φέρεται να έχουν χάσει τη ζωή του περίπου 300 άτομα, άμαχοι στην πλειονότητά τους. Στις σοκαριστικές εικόνες που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αναπαράγονται από τα διεθνή ΜΜΕ, διακρίνονται άνθρωπο να ψάχνουν οδό διαφυγής από το θέατρο που χτυπήθηκε από ρωσική βόμβα πριν από εννέα ημέρες.

Τα βίντεο δείχνουν, επίσης, συντρίμμια στο πάτωμα και τρύπες στους τοίχους καθώς οι άνθρωποι κατεβαίνουν από μια σκάλα για να εγκαταλείψουν το κτίριο. «Ο πύραυλος χτύπησε ακριβώς το κέντρο του θεάτρου» ακούγεται να λέει μια ανδρική φωνή.

Δείτε το βίντεο

Σφοδρές οι μάχες στη Μαριούπολη

Την ίδια ώρα, αναφερόμενη στην Μαριούπολη, η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ δήλωσε σήμερα ότι το Κίεβο ελπίζει να ανοίξει σήμερα σε ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα ένας ασφαλής διάδρομος για την απομάκρυνση αμάχων από την πόλη αυτή.

Το think tank Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW) αναφέρει ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν σημειώσει σταθερή πρόοδο στην πολιορκημένη νότια πόλη, εισερχόμενες στην κεντρική περιοχή της πόλης στις 24 Μαρτίου. Η πόλη – λιμάνι, που θεωρείται ζωτικής σημασίας για τη ρωσική εκστρατεία, έχει περικυκλωθεί από τα ρωσικά στρατεύματα από τις αρχές Μαρτίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments