Αθλητισμός

Σέρχιο Πέρεζ: Για πρώτη φορά στη pole position

Σέρχιο Πέρεζ: Για πρώτη φορά στη pole position

Πηγή Φωτογραφίας: PLANET F1

Ο Σέρχιο Πέρεζ έκανε το «θαύμα» στην Τζέντα και με τη Red Bull πήρε την πρώτη pole position της καριέρας του

Τα πάνω-κάτω ήρθαν στις κατατακτήριες δοκιμές του  γκραν – πρι της Σαουδικής Αραβίας στην πίστα της Τζέντα.

Ο Σέρχιο Πέρεζ της Red Bull Honda, αναδείχθηκε ο γρήγορος πιλότος και πρώτη φορά στη καριέρα του και μετά από 219 κούρσες, θα ξεκινήσει από την pole position του αγώνα της Κυριακής (27/3). κυριακάτικου αγώνα. Παρά το γεγονός ότι οι Ferrari ήταν ταχύτερες μέχρι την τελευταία στροφή και έδειχναν έτοιμες για το “1-2” με Λεκλέρκ και Σάϊνθ, ο 32χρονος Μεξικάνος έκανε έναν καταπληκτικό γύρο και ολοκλήρωσε την προσπάθειά του κατά 24 δέκατα του δευτερολέπτου πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους πιλότους.

Ο Σαρλ Λεκλέρ θα είναι δίπλα του στην πρώτη σειρά της εκκίνησης, καθώς πήρε τη 2η θέση ενώ ο Κάρλος Σάινθ τη τρίτη. Ο κάτοχος του τίτλου Ολλανδός Μαξ Φερστάπεν κατέλαβε την 4η θέση. Ακολούθησαν οι Οκόν, Ράσελ, Αλόνσο, Μπότας, Γκασλί και Μάγκνουσεν.

Αρνητική έκπληξη η παρουσία του Λιούις Χάμιλτον. Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής θα ξεκινήσει από την 16η θέση.

Αναλυτικά οι 10 πρώτοι στη σειρά εκκίνησης:

1. Πέρεζ, Red Bull Honda 2. Λεκλέρ, Ferrari 3. Σάινθ, Ferrari 4. Βερστάπεν, Red Bull Honda 5. Οκόν, Alpine 6. Ράσελ, Mercedes 7. Αλόνσο, Alpine 8. Μπότας, Alfa Romeo 9. Γκασλί, Alpha Tauri 10. Μάγκνουσεν, Haas

Το γκραν – πρι στη Τζέντα θα ξεκινήσει στις 20.00 και θα μεταδοθεί απ΄ ευθείας από την ΕΡΤ 2 (19.55) και την  Cosmote Sport 5HD (20.00).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments