Πολιτική

Ντόρα Μπακογιάννη: Η Δύση κάνει τα στραβά μάτια στην Τουρκία

Ντόρα Μπακογιάννη: Η Δύση κάνει τα στραβά μάτια στην Τουρκία
Ντόρα Μπακογιάννη: Τόνισε αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας στην Τουρκία ότι κρατάει μικρό καλάθι

Για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, το κύμα ακρίβειας και τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης μίλησε σήμερα η Ντόρα Μπακογιάννη. Τόνισε αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας στην Τουρκία ότι κρατάει μικρό καλάθι. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» για την ρωσική εισβολή, τα «στραβά μάτια της Δύσης» για την Τουρκία αλλά και τις αντιδράσεις για την επικείμενη ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή.

Επίσης εξήγησε ότι η έκβαση των διαπραγματεύσεων δεν εξαρτάται από τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, καθώς δεν υπάρχει πρόεδρος ή πρωθυπουργός οποιασδήποτε χώρας που θα συμφωνούσε να «κόψει» κομμάτια από τη χώρα του και να τα δώσει σε άλλη χώρα. «Φανταστείτε να μπαίνει κάποιος αύριο το πρωί στη Θράκη και διά της βίας να θέλει να πάρει τη Θράκη. Θα υπάρξει ποτέ Έλληνας που θα του πει ‘’πάρ’ την’’; Δεν υπάρχει περίπτωση», είπε η κ. Μπακογιάννη. Επίσης εξήγησε ότι η έκβαση των διαπραγματεύσεων δεν εξαρτάται από τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, καθώς δεν υπάρχει πρόεδρος ή πρωθυπουργός οποιασδήποτε χώρας που θα συμφωνούσε να «κόψει» κομμάτια από τη χώρα του και να τα δώσει σε άλλη χώρα.

Τα στραβά μάτια της Δύσης για την Τουρκία και τα βραχυπρόθεσμα οφέλη

Η κ. Μπακογιάννη ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι βραχυπρόθεσμα αναβαθμίζεται ο ρόλος της Τουρκίας, γιατί όλοι βολεύονται να υπάρχει ένας ενδιάμεσος που να μιλά και με τους δύο, ωστόσο δεν θα ισχύει το ίδιο μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Εξήγησε ότι η Δύση σε αυτή τη φάση κάνει τα στραβά μάτια «μήπως και έχει (η Τουρκία) κάποιο αποτέλεσμα στην προσπάθειά της», αλλά μόλις τελειώσει ο πόλεμος, θα ξαναμπούνε τα χαρτιά στο τραπέζι και για την Άγκυρα τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά σκληρά, ιδιαίτερα από την αμερικανική Γερουσία και Κογκρέσο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments