Ελλάδα

Η χώρα μας παγκόσμιος προορισμός – Στην κορυφή των αεροπορικών εταιριών η Ελλάδα

Η χώρα μας παγκόσμιος προορισμός – Στην κορυφή των αεροπορικών εταιριών η Ελλάδα
Η Ελλάδα αποτελεί τεράστιο πόλο έλξης παγκοσμίως και οι αεροπορικές εταιρίες αναμένονται να κάνουν... παρέλαση, μιας και αναμένεται μια σημαντική αύξηση στον τουρισμό

Η Ελλάδα αποτελεί τεράστιο πόλο έλξης παγκοσμίως και οι αεροπορικές εταιρίες αναμένονται να κάνουν… παρέλαση, μιας και αναμένεται μια σημαντική αύξηση στον τουρισμό.

Μάλιστα οι διεθνείς πτήσεις στη χώρα μας αναμένονται να ξεπεράσουν τον αριθμό του 2019, ο οποίος είχε “σπάσει” όλα τα ρεκόρ ελληνικό τουρισμό. Όμως η πανδημία του κορονοϊού έφερε τα πάνω κάτω σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά αυτό φαίνεται να αποτελεί παρελθόν.  

 Όπως ανέφερε η πρόεδρος της Aegean, κ. Ευτύχιος Βασιλάκης οι διαθέσιμες θέσεις προς τη χώρα μας θα αυξηθούν κατά 7% με 10% σε σχέση με το 2019, με τους νησιωτικούς προορισμούς να έχουν την τιμητική τους. Η αύξηση αναμένεται να φτάσει ακόμα και το 15%.

Jet2: 2,36 εκατ. διαθέσιμες θέσεις από και προς την Ελλάδα το καλοκαίρι

Παραδοσιακές για τη χώρα μας αγορές, όπως η Βρετανία, η Γερμανία και οι ΗΠΑ, στις οποίες η πανδημία έφερε έντονες αναταράξεις, δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στο ελληνικό καλοκαίρι. Περισσότερους ταξιδιώτες από ποτέ θα φέρει εφέτος στην Ελλάδα η Jet2. Εχθές, η βρετανική εταιρεία μαζί με τη Jet2holidays, κορυφαίο tour operator του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα, ανακοίνωσε σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα την ενίσχυση κατά 86% του προγράμματός της για τη θερινή περίοδο 2022.

Ειδικότερα, θα διαθέσει περισσότερες από 1,1 εκατ. θέσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι. Η εταιρεία καταγράφει μάλιστα και τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στη χώρα μας της τάξεως του 119% σε σύγκριση με το 2019, προσθέτοντας στην κορύφωση της θερινής σεζόν 126 πτήσεις ημερησίως από και προς την Ελλάδα.

Στοιχηματίζει στην Αθήνα με δύο νέα δρομολόγια

Η ενίσχυση της παρουσία της εταιρείας στη χώρα μας, δίνει ιδιαίτερο βάρος στην Αθήνα για το καλοκαίρι του 2022, συμπεριλαμβάνοντάς την ως νέο προορισμό, με 4 εβδομαδιαία δρομολόγια μεταξύ της ελληνικής πρωτεύουσας και των αεροδρομίων του Μπέρμιγχαμ και του Μάντσεστερ από τις 14 Απριλίου (2 εβδομαδιαίες πτήσεις από κάθε βάση).

Οι επιπτώσεις του πολέμου

Αν και οι άμεσες επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία δεν αξιολογούνται ως ιδιαίτερα σημαντικές, καθώς η επιβατική κίνηση από τις δύο χώρες αντιστοιχούσε για το 2022 μόλις στο 2% των αφίξεων εξωτερικού, το αποτύπωμά της γενικά στην ελληνική αγορά είναι δύσκολο να εκτιμηθεί. Τουριστικοί φορείς εκτιμούν ότι οι απώλειες σε αεροπορικές θέσεις από Ουκρανία, Ρωσία και Λευκορωσία θα ξεπεράσουν τις 830.000. Εντωμεταξύ, το τοπίο παραμένει θολό ως προς την επίδραση που θα έχει ο πόλεμος στις αγορές Πολωνίας και Ρουμανίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments