People

Ο Ζελένσκι θυμάται πώς τον ξύπνησε η οικογένειά του για να του πει ότι ξεκίνησε ο πόλεμος

Ο Ζελένσκι θυμάται πώς τον ξύπνησε η οικογένειά του για να  του πει ότι ξεκίνησε ο πόλεμος

Πηγή Φωτογραφίας: time

Ο Ζελένσκι παραδέχτηκε: «Κανείς από εμάς δεν ήταν έτοιμος για τον πόλεμο πριν ξεκινήσει»

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας περιέγραψε τις πρώτες στιγμές που συνειδητοποίησε ότι η χώρα του έγινε στόχος στρατιωτικής εισβολής από την Ρωσία.  «Ήμουν στο Κίεβο. Βρισκόμουν σπίτι εκείνη τη στιγμή. Ήταν 04:50 π.μ.», δήλωσε ο Ζελένσκι και πρόσθεσε: «Ήμουν με τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου. Με ξύπνησαν. Μου είπαν ότι ακούστηκαν δυνατές εκρήξεις. Μετά από μερικά λεπτά, έλαβα το σήμα ότι βρισκόταν σε εξέλιξη μια επίθεση με ρουκέτα».

Ο Ζελένσκι παραδέχτηκε: «Κανείς από εμάς δεν ήταν έτοιμος για τον πόλεμο πριν ξεκινήσει»

Ωστόσο, είπε πως «είναι “σίγουρος” ότι η Ουκρανία θα κερδίσει» Ο Ζελένσκι, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, δημοφιλής ηθοποιός πριν εκλεγεί στο προεδρικό αξίωμα της Ουκρανίας — έχει γίνει λαϊκός ήρωας από τις 24 Φεβρουαρίου, οπότε οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις ξεκίνησαν μια μεγάλης κλίμακας εισβολή. Αργότερα στη συνέντευξη, ο Ζελένσκι είπε ότι ο Πούτιν «έριχνε Ρώσους στρατιώτες σαν κούτσουρα στον κλίβανο του τρένου», αναφερόμενος σε πληροφορίες ότι περίπου 15.00 Ρώσοι έχουν χάσει τη ζωή τους στα πεδία των μαχών τον τελευταίο μήνα «Οι Ρώσοι αξιωματούχοι δεν τους θάβουν καν», είπε ο Ζελένσκι. «Δεν τους θάβουν καθόλου. Τα πτώματά τους αφήνονται μες στους δρόμους. Σε πολλές πόλεις, μικρές πόλεις, οι στρατιώτες μας λένε ότι είναι αδύνατο να αναπνεύσουν λόγω της δυσώδους οσμής. Είναι η δυσοσμία της σάρκας τωνστρατιωτών που σαπίζει.

Πρόκειται για τον χειρότερο εφιάλτη που μπορεί να ζήσει ένας άνθρωπος»

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας κατέληξε υποστηρίζοντας ότι: «Οι Ουκρανοί πιστεύουμε στη νίκη. Είναι αδύνατο να πιστέψουμε σε οτιδήποτε άλλο. Θα κερδίσουμε σίγουρα, γιατί η Ουκρανία είναι το σπίτι μας, η γη μας, η ίδια μας η ανεξαρτησία».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments