Οικονομία

Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση θα καταθέσει στη Βουλή Συμπληρωματικό Προϋπολογισμό

Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση θα καταθέσει στη Βουλή Συμπληρωματικό Προϋπολογισμό
Σταϊκούρας: Ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να ενισχύει νοικοκυριά και επιχειρήσεις στο μέτρο του δυνατού και πως τα ταμειακά διαθέσιμα είναι σε ασφαλές επίπεδο

Την κατάθεση δεύτερου συμπληρωματικού προϋπολογισμού στη Βουλή προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, αυξημένος κατά 2 δισεκατομμύρια. Μιλώντας στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά FM τόνισε ότι αυτό θα συμβεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Θα συνεχιστεί η στήριξη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να ενισχύει νοικοκυριά και επιχειρήσεις στο μέτρο του δυνατού και πως τα ταμειακά διαθέσιμα είναι σε ασφαλές επίπεδο. Ωστόσο τόνισε πως ήδη τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι πιο υψηλά από το μέσο όρο της ΕΕ. Γι αυτό και δεν μπορεί η άνοδος των δαπανών που τώρα προωθείται να είναι μεγαλύτερη από τα 2 δισ. ευρώ. Όπως εξήγησε, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να φανεί άσχημα και στις αγορές.

Εκείνο που προβληματίζει την κυβέρνηση είναι πώς θα λάβει τα βέλτιστα μέτρα για την ενίσχυση της μεσαίας τάξης και των ευάλωτων ομάδων. Για τη μείωση ΦΠΑ σε βασικά τρόφιμα που ανάφερε χθες ο Πρωθυπουργός, είπε πως με τον συνδυασμό μέτρων που τώρα εφαρμόζεται θα συνεχίσει η κυβέρνηση και το επόμενο διάστημα. Η επιβολή του μέτρου εξαρτάται από την πορεία της κρίσης, των εσόδων, τον νέο προϋπολογισμό που θα κατατεθεί στις Βρυξέλλες τον άλλο μήνα αλλά και από το πώς δεν θα χαθεί τυχόν μείωση ΦΠΑ στην εφοδιαστική.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά FM ανέφερε πως η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 360 εκατομμύρια ευρώ αποτελεί πρόσθετη βοήθεια. Για τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα τόνισε ότι θα εξαρτηθεί από τον δημοσιονομικό χώρο και πως οι όποιες παρεμβάσεις θα καταλήξουν στον καταναλωτή και δεν θα χαθούν στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για επέκταση της μείωσης του ΦΠΑ σε τουρισμό και εστίαση, αλλά ξεκαθάρισε πως παραμένει ο στόχος το 2023 η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments