Ελλάδα

Σαϊντού Καμαρά: Σε 10 ημέρες η απόφαση για τον 18χρονο που κινδυνεύει με απέλαση

Σαϊντού Καμαρά: Σε 10 ημέρες η απόφαση για τον 18χρονο που κινδυνεύει με απέλαση
Στο πλευρό του κατά τη σημερινή συζήτηση στην Ανεξάρτητη Αρχή Προσφύγων, βρέθηκαν συμμαθητές και καθηγητές του από το Λύκειο στον Άγιο Δημήτριο, όπου φοιτά

Σε 10 ημέρες αναμένεται να εκδοθεί η τελική απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Προσφύγων για τον 18χρονο Σαϊντού Καμαρά που κινδυνεύει με απέλαση.

Ο Σαϊντού Καμαρά, που βρέθηκε σήμερα στην Ανεξάρτητη Αρχή Προσφύγων, όπου συζητήθηκε η προσφυγή του κατά της πρώτης απόφασης. Στο πλάι του είχε σήμερα φίλους και καθηγητές από το Λύκειο στον Άγιο Δημήτριο, όπου φοιτά.

«Σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας, σας ευχαριστώ για την αλληλεγγύη σας, ευχαριστώ όλα τα παιδιά απ’ το λύκειο του Αγίου Δημητρίου, τον διευθυντή μου, σας ευχαριστώ πάρα πολύ, πάρα πολύ» δήλωσε συγκινημένος, βγαίνοντας από τη συζήτηση της προσφυγής του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σαϊντού Καμαρά συναντήθηκε χθες με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος τον ενημέρωσε σχετικά με την ενίσχυση του φακέλου του με στοιχεία που υποστηρίζουν το αίτημά του για παραμονή στη χώρα, ενώ εξέφρασε την προσδοκία η τελική απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Προσφύγων να επιτρέψει στον Σαϊντού Καμαρά να κάνει την Ελλάδα τη δεύτερη πατρίδα του.

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Να διασφαλιστεί η παραμονή του Σαϊντού Καμαρά στην Ελλάδα

Να εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο καλεί την Πολιτεία ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ώστε να μην κινηθούν οι διαδικασίες απέλασης του μαθητή της Γ’ Λυκείου Σαϊντού Καμαρά και να διασφαλιστεί η παραμονή του στην Ελλάδα.

«Γνωρίζω προσωπικά τον μικρό μαθητή και από τις συναντήσεις μου μαζί του είδα στα μάτια του τη λαχτάρα του να κάνει την Ελλάδα δεύτερη πατρίδα του. Είναι καθήκον μας ως Εκκλησία και ως Έλληνες να τον αγκαλιάσουμε και να φροντίσουμε να γίνει μέλος της κοινωνίας μας, όπως άλλωστε έχουμε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν», τόνισε ο Μακαριώτατος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments