Οικονομία

Ενεργειακή κρίση: Οι αεροπορικές εταιρείες προβλέπουν αυξημένες τιμές έως το 2023

Ενεργειακή κρίση: Οι αεροπορικές εταιρείες προβλέπουν αυξημένες τιμές έως το 2023
Ενεργειακή κρίση: «Οι αεροπορικές εταιρίες δεν αναμένεται να επιστρέψουν σε κερδοφορία πριν από το 2023 ή το 2024 το νωρίτερο», ανέφερε η A4E

Κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες έχουν προβλέψει ότι η ενεργειακή κρίση που επικρατεί θα έχει σοβαρές συνέπειες και το 2023. «Ο ευρωπαϊκός αεροπορικός κλάδος παραμένει ένας από τους πλέον πληγέντες από την ιστορική κρίση της πανδημίας Covid-19», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ένωση «Airlines for Europe» (A4E), τα μέλη της οποίας συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες.

«Οι αεροπορικές εταιρίες δεν αναμένεται να επιστρέψουν σε κερδοφορία πριν από το 2023 ή το 2024 το νωρίτερο», ανέφερε η A4E, επικαλούμενη τα στοιχεία της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (IATA).

«Ελπίζουμε όλοι σε μια περίοδο σταθερότητας» ενώ η πανδημία φαίνεται να υποχωρεί στις αρχές στις 2022, σχολίασε ο γενικός διευθυντής της A4E Τόμας Ρέινερτ, αλλά η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, που οδήγησε τις τιμές πετρελαίου σε επίπεδα ρεκόρ στις αγορές, αποδυνάμωσε αυτή την προοπτική, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Τα καύσιμα αντιπροσωπεύουν έως το 35% του λειτουργικού κόστους των αεροπορικών εταιριών» και «οι τιμές ενέργειας αναμένεται να παραμείνουν αυξημένες τουλάχιστον έως το 2023», προέβλεψε η A4E, στα μέλη της οποίας περιλαμβάνονται οι ευρωπαϊκοί κολοσσοί Ryanair, Lufthansa, IAG, easyJet και Air France-KLM.

Πότε αναμένονται οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις τιμές στην ενέργεια

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να παρουσιάσει τον Μάιο προτάσεις για την αποσύνδεση της τιμής του φυσικού αερίου από την τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments