Ελλάδα

Άλκης Καμπανός: Το συγκλονιστικό γκράφιτι στη μνήμη του

Άλκης Καμπανός: Το συγκλονιστικό γκράφιτι στη μνήμη του

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Το πρόσωπο του αδικοχαμένου Άλκη στα χρώματα της αγαπημένης ομάδας του, του Άρη - Ένα έργο αφιερωμένο στην εξάλειψη της οπαδικής βίας, κατά του μπούλινγκ και υπέρ της ελεύθερης έκφρασης

Ολοκληρώθηκε στη Θεσσαλονίκη το τεράστιο graffiti για τον αδικοχαμένο Άλκη Καμπανό, ο οποίος έχασε την ζωή του μετά την άγρια οπαδική επίθεση που δέχθηκε από χούλιγκανς, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου

Το graffiti για τον Άλκη Καμπανό δημιουργήθηκε σε ένα τεράστιο τοίχο σχολικού συγκροτήματος, στην περιοχή Χαριλάου, ακριβώς απέναντι από το σημείο της δολοφονίας του.

Το πρόσωπο του Αλκιβιάδη είναι στα χρώματα του κίτρινου και του μαύρου, ενώ δεξιά και αριστερά του έχουν ζωγραφιστεί δύο μεγάλοι πάπυροι, όπου σε αυτόν στα αριστερά αναγράφεται «Άλκη Ζεις», ενώ σε αυτόν στην δεξιά πλευρά, «1.2.2022», η ημέρα της δολοφονίας του.

Να σημειωθεί ότι πλάι στην προσωπογραφία υπάρχει γραμμένο το hastag #nomore (ποτέ ξανά) ενώ έχει τοποθετηθεί και ταμπελάκι που αναφέρει ότι η οδός Θ. Γαζή, μετονομάζεται σε Άλκη Καμπανού.

«Ναι η αλήθεια είναι ότι ολοκληρώθηκε νωρίτερα από ότι είχαμε προβλέψει. Είχαμε δηλώσει ότι θα το ολοκληρώναμε αύριο Κυριακή (3/4), αλλά τελικά προλάβαμε νωρίτερα» σημειώνει στο GRTimes, εκ των καλλιτεχνών που σχεδίασαν και υλοποίησαν την προσωπογραφία του αδικοχαμένου Άλκη, Θανάσης Ευαγγελόπουλος.

«Είναι ένα έργο αφιερωμένο στην εξάλειψη της οπαδικής βίας, κατά του μπούλινγκ που ασκείται προς οποιαδήποτε κατεύθυνση και υπέρ της ελεύθερης έκφρασης», τονίζει χαρακτηριστικά.

Κι επειδή υπάρχει πάντα η περίπτωση το graffiti να βανδαλιστεί από ανεγκέφαλους,οι δημιουργοί του εξήγησαν πώς έχουν μεριμνήσει και γι’ αυτό το ζήτημα. «Ολόκληρο το graffiti έχει περαστεί από ένα ειδικό βερνίκι που δεν βοηθά του επίδοξους βάνδαλους. Λέγεται αντι-graffity» υπογραμμίζει ο Θανάσης Ευαγγελόπουλος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments