Διεθνή

Ρωσία: Νέα δίωξη για Meta – Facebook

Ρωσία: Νέα δίωξη για Meta – Facebook

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Ρωσία: Τα δικαστήρια της Ρωσικής Ομοσπονδίας συνεχίζουν να ασκούν διώξεις κατά της εταιρείας Meta, μητρικής της Facebook.

Συνεχίζονται οι δικαστικές διώξεις που ασκούν τα δικαστήρια της Ρωσικής Ομοσπονδίας εναντίον της εταιρείας Meta, που είναι μητρική εταιρεία του Facebook.

Αυτήν την φορά, η νέα δίωξη φέρει την υπογραφή του Ειρηνοδικείου της Μόσχας, το οποίο προέβη στην καταγραφή ενός νέου πρωτοκόλλου διοικητικού αδικήματος, με βάση το οποίο η Meta σχετίζεται με την αδυναμία διαγραφής πληροφοριών που έχουν απαγορευτεί στη Ρωσία από ένα από τα κοινωνικά της δίκτυα.

Πιο συγκεκριμένα, το πρωτόκολλο αναφέρει, ανάμεσα στα άλλα, ότι «η ακροαματική διαδικασία για τη Meta Platforms Inc. έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στην Περιφέρεια 422 στις 10:00 π.μ. στις 24 Απριλίου».

Ειρηνοδικείο στη Μόσχα κατέγραψε νέο πρωτόκολλο διοικητικού αδικήματος κατά της εταιρείας Meta (αναγνωρισμένη στη Ρωσία ως εξτρεμιστική και απαγορευμένη) που, είπε το δικαστήριο στο Interfax.

Νωρίτερα, η ρωσική υπηρεσία επιτήρησης τηλεπικοινωνιών είχε συντάξει πρωτόκολλο διοικητικής παράβασης κατά της εταιρείας για αδυναμία διαγραφής περιεχομένου που απαγορεύτηκε στη Ρωσία, αδίκημα που τιμωρείται με πρόστιμο έως και τέσσερα εκατομμύρια ρούβλια.

Σύμφωνα με στοιχεία του δικαστηρίου, η εταιρεία κατηγορείται για αδυναμία διαγραφής πληροφοριών που σχετίζονται με προσβολές προς τις ρωσικές αρχές, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου, και κρατικών συμβόλων.

Υπενθυμίζεται ότι η Meta είναι χαρακτηρισμένη στη Ρωσία εταιρεία «εξτρεμιστική» εταιρεία και τελεί υπό καθεστώς απαγόρευσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments