Διεθνή

Υπόθεση “partygate”: Ο Κάμινγκς κατηγορεί τον Τζόνσον ότι ενθαρρύνει επιθέσεις σε κατώτερα στελέχη

Υπόθεση “partygate”: Ο Κάμινγκς κατηγορεί τον Τζόνσον ότι ενθαρρύνει επιθέσεις σε κατώτερα στελέχη
Ο Ντόμινικ Κάμινγκς κατηγόρησε τον Μπόρις Τζόνσον για ενθάρρυνση επιθέσεων σε κατώτερους δημοσίους υπαλλήλους για το σκάνδαλο «partygate»

Ο Ντόμινικ Κάμινγκς κατηγόρησε τον Μπόρις Τζόνσον για ενθάρρυνση επιθέσεων σε κατώτερους δημοσίους υπαλλήλους για το σκάνδαλο «partygate», προκειμένου να προστατεύσει τον εαυτό του και τη σύζυγό του, Κάρι.

Ο άλλοτε ανώτερος βοηθός του πρωθυπουργού είπε ότι ανώτεροι αξιωματούχοι είχαν «κλείσει το μάτι» στη συμπεριφορά του. Αναφέρθηκε στην ενημέρωση εναντίον μιας υπ’ αριθμόν 10 ιδιωτικής γραμματέας, της Hannah Young. Προέκυψε ότι το πάρτι αποχώρησής της στις 18 Ιουνίου οδήγησε στα πρώτα πρόστιμα που ανακοινώθηκαν αυτήν την εβδομάδα.

Όπως σημειώνει το “Gardiand” αναφορές μετά από μερικά από τα πάρτι που αφορούσαν δημόσιους υπαλλήλους περιλάμβαναν ένα μέλος του προσωπικού, που έσπασε μια κούνια στον κήπο που ανήκε στον γιο του Johnsons Wilfred, μια βαλίτσα αλκοόλ που αγοράστηκε από έναν κοντινή κάβα και ένα μέλος του προσωπικού που ενεργούσε ως DJ.

Συνολικά έχουν εκδοθεί 20 ειδοποιήσεις σταθερών κυρώσεων στο προσωπικό που παραβίασε τους κανόνες του lockdown. Ο Τζόνσον είχε πει προηγουμένως στο κοινοβούλιο όταν ήρθαν στο φως για πρώτη φορά οι ισχυρισμοί τον Νοέμβριο του 2021 ότι «όλες οι οδηγίες ακολουθήθηκαν πλήρως».

Ο Μπόρις Τζόνσον φεύγει από την Ντάουνινγκ Στριτ 10 για να δώσει δήλωση στους βουλευτές στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Στο τελευταίο του ιστολόγιο, με ένα απόσπασμα που δημοσιεύτηκε στο Twitter, ο Κάμινγκς είπε: «Είναι βαθιά, βαθιά περιφρονητικό το γεγονός ότι όχι μόνο ο πρωθυπουργός αλλά και ανώτεροι δημόσιοι υπάλληλοι επέτρεψαν σε τέτοιους ανθρώπους να δεχτούν επίθεση στη φήμη τους για να προστατεύσουν τον κοινωνιοπαθή ναρκισσιστή.

«Όχι απλώς επιτρέπεται»

Όλοι όσοι είναι στο επίκεντρο των γεγονότων γνωρίζουν επίσης ότι ο πρωθυπουργός ενθάρρυνε τις επιθέσεις των μέσων ενημέρωσης σε κατώτερους αξιωματούχους προκειμένου να αποσπάσει την προσοχή του λόμπι από εκείνον και την Κάρι που παραβιάζει το νόμο. Μερικοί πολύ ανώτεροι αξιωματούχοι έχουν κάνει τα στραβά μάτια».

Η Carrie φέρεται να έκανε πάρτι στο διαμέρισμά τους στην Downing Street, ενώ ο Boris έκανε ένα πάρτι γενεθλίων έκπληξη το 2020 στο οποίο παρευρέθηκαν έως και 30 μέλη του προσωπικού, καθώς και η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων του ζευγαριού, Lulu Lytle.

Ο Young “έκανε μια πραγματικά εκπληκτική δουλειά” και “μας έκανε όλους πιο ασφαλείς” κατά τη διάρκεια του κορονοϊού και ενώ συντόνιζε μια απάντηση σε ένα τρομοκρατικό περιστατικό, είπε ο Cummings.

Οι αξιωματούχοι της Ντάουνινγκ Στριτ άρχισαν να λαμβάνουν email που έλεγαν ότι τους επιβλήθηκε πρόστιμο 50 λιρών για τη συμμετοχή σε πάρτι, λίγες μέρες αφότου η Μητροπολιτική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι μοίραζαν τις ειδοποιήσεις.

Οι ντετέκτιβ ερευνούν 12 γεγονότα το 2020 και το 2021, έξι από τα οποία λέγεται ότι είχε ο Τζόνσον. Η Met είπε ότι έχει λάβει περισσότερες από 300 φωτογραφίες και 500 σελίδες εγγράφων μετά από έρευνα του Whitehall από την ανώτερη δημόσια υπάλληλο Σου Γκρέι.

Σε μια εμφάνιση ενώπιον μιας επίλεκτης κοινοβουλευτικής επιτροπής και σε δηλώσεις του εκπροσώπου του μετά τα πρόστιμα αυτή την εβδομάδα, ο Τζόνσον αρνήθηκε να δεχτεί ότι ο νόμος είχε παραβιαστεί.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας, Πιτ Γουίσαρτ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής διασύνδεσης των Κοινοτήτων, ο Τζόνσον είπε: «Ήμουν, ελπίζω, πολύ ειλικρινής με το Σώμα σχετικά με το πού νομίζω ότι κάναμε λάθος και τα πράγματα για τα οποία μετανιώνω. , και ζητώ συγγνώμη, αλλά η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Καταλαβαίνω το νόημα που λέτε, αλλά… ήμουν πολύ ξεκάθαρος ότι δεν θα σχολιάσω τρέχοντα σχόλια σε μια έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη».

Ο Κάμινγκς επέκρινε επίσης πρόστιμα σε κατώτερους αξιωματούχους έναντι του τότε κύριου ιδιωτικού γραμματέα της Τζόνσον Μάρτιν Ρέινολντς, παρά το γεγονός ότι οργάνωσε και παρευρέθηκε σε ένα πάρτι στο γραφείο του υπουργικού συμβουλίου. «Τις τελευταίες ημέρες, πολλοί κατώτεροι αξιωματούχοι έχουν επιβληθεί πρόστιμο επειδή παρέστησαν σε μια εκδήλωση που διοργάνωσε το PPS του πρωθυπουργού.

«Το PPS… ήταν υπεύθυνο να διασφαλίσει ότι τα γεγονότα στο Νο 10 ήταν συνεπή όχι μόνο με τους κανόνες αλλά με βασικά ηθικά πρότυπα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments