Διεθνή

Λαβρόφ: Η Μόσχα θα απαντήσει στα “ψεύδη” της Δύσης για την Μπούκα

Λαβρόφ: Η Μόσχα θα απαντήσει στα “ψεύδη” της Δύσης για την Μπούκα
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών προανήγγειλε συνέντευξη Τύπου για να απαντήσει - όπως είπε - στους "ψευδείς" ισχυρισμούς της Δύσης για την Μπούκα

Σε συνέντευξη Τύπου θα προχωρήσει η Μόσχα, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, ώστε – όπως είπε –  για να αποδείξει ότι είναι ψευδείς οι ισχυρισμοί ότι τα ρωσικά στρατεύματα έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ προειδοποίησε τους δυτικούς ηγέτες να εξετάσουν τη συνείδησή τους πριν κατηγορήσουν τον Ρώσο πρόεδρο.

Είπε ότι η Μόσχα θα αποδείξει ότι οι δυτικές κατηγορίες ότι οι στρατιώτες της σκότωσαν αμάχους στη Βόρεια Ουκρανία ήταν ψευδείς.

Τα σχόλιά του έρχονται αφότου ένας αστέρας του ρωσικού κρατικού τηλεοπτικού σόου ισχυρίστηκε ότι οι δολοφονίες που πραγματοποιήθηκαν στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο Bucha ήταν μέρος μιας «πρόκλησης που σχεδίαζε η Βρετανία», καθώς αναδύθηκαν τρομακτικές εικόνες από την κατεστραμμένη ουκρανική πόλη.

infobae

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατηγόρησε τη Δευτέρα τον Πούτιν για εγκλήματα πολέμου και κάλεσε για δίκη, εντείνοντας την παγκόσμια κατακραυγή για τις δολοφονίες αμάχων στην ουκρανική πόλη Μπούχα, καθώς εμφανίστηκαν πιο γραφικές εικόνες των θανάτων τους.

Το Κρεμλίνο αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιεσδήποτε κατηγορίες σχετικά με τη δολοφονία αμάχων, συμπεριλαμβανομένου του Bucha, όπου είπε ότι οι τάφοι και τα πτώματα είχαν σκηνοθετηθεί από την Ουκρανία για να αμαυρώσει τη Ρωσία.

Ερωτηθείς σε συνέντευξη Τύπου σχετικά με τα σχόλια του Μπάιντεν, ο Λαβρόφ είπε ότι η Δύση θα πρέπει πρώτα να εξετάσει τις δικές της ενέργειες στο Ιράκ και τη Λιβύη.

«Δεν είναι όλα καλά με τη συνείδηση ​​των Αμερικανών πολιτικών», είπε.

Ο Λαβρόφ είπε ότι η ρωσική αποστολή στα Ηνωμένα Έθνη θα πραγματοποιήσει αργότερα τη Δευτέρα συνέντευξη Τύπου στη Νέα Υόρκη με «το πιο λεπτομερές υλικό για να δείξει την πραγματική φύση των περιστατικών στην Μπούχα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments