Διεθνή

“Ο Πούτιν θα σταματήσει τον πόλεμο στις 9 Μαΐου”

“Ο Πούτιν θα σταματήσει τον πόλεμο στις 9 Μαΐου”

Πηγή Φωτογραφίας: Nation World News

Σύμφωνα με τους Times και Ουκρανούς αξιωματούχους, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ελπίζει να έχει μια νίκη στο πεδίο της μάχης στην ανατολική Ουκρανία μέσα στον επόμενο μήνα, ώστε να μπορεί να το γιορτάσει στην ετήσια παρέλαση της Ρωσικής Ημέρας της Νίκης στη Μόσχα.

“Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θέλει να κερδίσει το πεδίο μάχης στην ανατολική Ουκρανία έως τις 9 Μαΐου, ώστε να μπορεί να γιορτάσει στην παρέλαση της Μόσχας για την Ημέρα της Νίκης”.

Οι “N.Y Times” επιμένουν ότι ο Ρώσος πρόεδρος σχεδιάζει να ολοκληρώσει τις πολεμικές επιχειρήσεις μέχρι τις 9 Μαΐου και να γιορτάσει τη νίκη που θέλει να πετύχει με την παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία, ανήμερα της επετείου για την παράδοση των Ναζί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

“Είναι πιθανό ο Πούτιν να πιστεύει ότι μια νίκη στο πεδίο της μάχης στην περιοχή του Ντονμπάς στα ανατολικά της Ουκρανίας είναι πιο ρεαλιστική, επειδή περισσότεροι από τον υπάρχοντα ουκρανικό πληθυσμό εκεί είναι φιλορώσοι”, υποστηρίζουν Αμερικανοί αξιωματούχοι και τονίζουν ότι “η μετεγκατάσταση των ρωσικών στρατευμάτων θα μπορούσε να γίνει πριν η αλλαγή καιρού δυσκολέψει τη μετακίνηση αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων οχημάτων στην ουκρανική ύπαιθρο”.

Ουκρανοί αξιωματούχοι, αναφερόμενοι στα αυτά τα πλάνα του Πούτιν, θεωρούν “ότι η παρέλαση της Ημέρας της Νίκης θα είναι κεντρική στο Σχέδιο Β του Πούτιν για την εισβολή, αφού η αρχική στρατηγική του Ρώσου τυράννου απέτυχε”.

Ο Arseniy Yatsenyuk, πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας, είπε στο CNN πως “ο Πούτιν απέτυχε λόγω της πολύ ισχυρής αποφασιστικότητας του ουκρανικού στρατού, της πολύ ισχυρής ενότητας της Ουκρανίας και του δυτικού κόσμου, καθώς και των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την G7 και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ετσι ο Πούτιν πήγε στο σχέδιο Β και αυτό έχει προθεσμία που λήγει στις 9 Μαΐου».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments