Ελλάδα

Φωτιά στο «Παπανικολάου»: Η αιτία που ξεκίνησε την πυρκαγιά

Φωτιά στο «Παπανικολάου»: Η αιτία που ξεκίνησε την πυρκαγιά

Πηγή Φωτογραφίας: Twitter

Φωτιά στο «Παπανικολάου»: Την πυρκαγιά φαίνεται να την ξεκίνησε ένας ασθενής που άναψε τσιγάρο με αποτέλεσμα να αναφλεγεί το οξυγόνο.

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στο νοσοκομείο Παπανικολάου στην Θεσσαλονίκη. Ένα πτώμα εντοπίστηκε μέσα στην πτέρυγα Covid-19 του νοσοκομείου Παπανικολάου, όπου ξέσπασε φωτιά μετά τις 9 το πρωί της Τετάρτης.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από τη φωτιά χρειάστηκε να μεταφερθεί στη ΜΕΘ-Covid του νοσοκομείου ακόμη ένας ασθενής, ενώ υπάρχουν και τέσσερις εγκαυματίες ασθενείς. Μετά από μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής οι υπόλοιποι 35 ασθενείς της Πνευμονολογικής πτέρυγας μεταφέρθηκαν σε άλλο σημείο του νοσοκομείου, καθώς προηγουμένως άνοιξαν νέα κρεβάτια σε άλλη κλινική, προκειμένου να μεταφερθούν εκεί οι ασθενείς.

Πως ξέσπασε η πυρκαγιά

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά ξεκίνησε από φωτιά που έβαλε ένας ασθενής που νοσηλευόταν μόνος του σε τρίκλινο δωμάτιο. Ο ίδιος, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, φέρεται να άναψε τσιγάρο με αποτέλεσμα να γίνει ανάφλεξη από το παρεχόμενο οξυγόνο. Όπως αναφέρει το voria.gr, η σορός του άνδρα που έβαλε τη φωτιά εντοπίστηκε στον δεύτερο όροφο.

Από την πλευρά του ο διευθυντής της Πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου Παπανικολάου, Διαμαντής Χλωρός, σημείωσε ότι η φωτιά ξεκίνησε από ένα τρίκλινο δωμάτιο του νοσηλευτικού ιδρύματος στο οποίο νοσηλευόταν ένας μόνο ασθενής. «Δεν γνωρίζουμε αν ο συγκεκριμένος ασθενής έβαλε τη φωτιά, απλώς ξέρουμε πως ξεκίνησε από το συγκεκριμένο δωμάτιο».

Εκτάκτως στην Θεσσαλονίκη Πλεύρης και Γκάγκα

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνουν εκτάκτως ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου λόγω της φωτιάς που ξέσπασε στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Από τη φωτιά που ξέσπασε στη πνευμονολογική πτέρυγα Covid του νοσοκομείου ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και ένας νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ.

Τι ανέφερε ο διευθυντής της Πνευμονολογικής

Ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Μονάδας, Διαμαντής Χλώρος, ανέφερε πως στην πτέρυγα υπήρχε πυκνός καπνός. Όπως τόνισε μιλώντας στο Open αρκετοί ασθενείς κατάφεραν και απεγκλωβίστηκαν από το κτίριο με τους γιατρούς να τους παρέχουν οξυγόνο.

Ο διευθυντής ανέφερε επίσης πως «ένας ασθενής που νοσηλεύεται με κοροναϊό πιθανότατα έβαλε τη φωτιά», ενώ πηγές της Πυροσβεστικής επισήμαναν πως η φωτιά ξέσπασε σε κλινοσκεπάσματα και πλαστικό και γι΄αυτό επεκτάθηκε τόσο γρήγορα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments