Διεθνή

Διαμάχη Google – Ρωσίας

Διαμάχη Google – Ρωσίας
«Η πρόσβαση της μηχανής αναζήτησης Google σε ορισμένους ιστότοπους της ρωσικής κυβέρνησης έχει αποκλειστεί. Ωστόσο, η εταιρεία δεν τους έχει αφαιρέσει από τα αποτελέσματα αναζήτησής της», δήλωσε η υπηρεσία Τύπου της εταιρείας

«Η πρόσβαση της μηχανής αναζήτησης Google σε ορισμένους ιστότοπους της ρωσικής κυβέρνησης έχει αποκλειστεί. Ωστόσο, η εταιρεία δεν τους έχει αφαιρέσει από τα αποτελέσματα αναζήτησής της», δήλωσε η υπηρεσία Τύπου της εταιρείας..

«Η πρόσβαση από τη μηχανή αναζήτησης της Google σε αυτούς τους ιστότοπους έχει πλέον αποκλειστεί. Δεν λάβαμε καμία ενέργεια σχετικά με αυτές τις ιστοσελίδες και εξετάζουμε την κατάσταση», δήλωσε η υπηρεσία Τύπου απαντώντας σε ερώτημα σχετικό με το γιατί ορισμένοι κυβερνητικοί ιστότοποι δεν εμφανίζονται στα αποτελέσματααναζήτησης.

Η Google είχε τονίσει νωρίτερα ότι δεν αφαίρεσε έναν σύνδεσμο προς τον ιστότοπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας από τα αποτελέσματα αναζήτησής της.

«Η μηχανή αναζήτησης της Google δεν έχει κάνει τίποτα σχετικά με αυτόν τον ιστότοπο. Φαίνεται ότι η ιστοσελίδα μπλοκάρει τα συστήματά μας και τα εμποδίζει να τον βρουν. Αυτός είναι ο λόγος που ο ιστότοπος  του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας δεν εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης σε ορισμένες περιπτώσεις», ανέφερε.

Υπενθυμίζεται ότι, χθες, η ρωσική υπηρεσία παρακολούθησης τηλεπικοινωνιών ζήτησε από την Google «να καταργήσει αμέσως τους περιορισμούς σε σχέση με τους επίσημους ιστότοπους των ρωσικών κρατικών φορέων στα αποτελέσματα αναζήτησης και να εξηγήσει τους λόγους της επιβολής τους».

Η υπηρεσία παρακολούθησης τηλεπικοινωνιών της Ρωσίας τόνισε ακόμη ότι η Google αφαίρεσε ιστοσελίδες που ανήκαν στα ρωσικά υπουργεία Άμυνας και Εσωτερικών από τα αποτελέσματα αναζήτησης στη Ρωσία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments