Διεθνή

Σφαγή στην Μπούκα: Αναγνωρίστηκε η γυναίκα στην οποία ανήκει το χέρι

Σφαγή στην Μπούκα: Αναγνωρίστηκε η γυναίκα στην οποία ανήκει το χέρι

Πηγή Φωτογραφίας: Twitter/katerina sergatskova

Η φωτογραφία του χεριού με τα κόκκινα νύχια της νεκρής γυναίκας, θύμα της θηριωδίας στην Μπούκα, βοήθησε στην αναγνώρισή της

Ανάμεσα στα εκατοντάδες θύματα της θηριωδίας στην Μπούκα, ήταν και η νεκρή ποδηλάτισσα με το σκούρο μπλε μπουφάν και τα βαμμένα κόκκινα νύχια μέσα στη λάσπη, η φωτογραφία της οποίας έκανε τον γύρο του κόσμου.

Η ταυτοποίηση των νεκρών είναι δύσκολη διαδικασία, ωστόσο όπως αποκάλυψε η Ουκρανή δημοσιογράφος Κατερνία Σεργκάτσκοβα, αρχισυντάκτρια του Zaborona Media, το χέρι ανήκει σε μια γυναίκα ονόματι Ιρίνα, που σπούδαζε μακιγιέζ και έκανε όνειρα για τη ζωή της.

Η Σεργκάτσκοβα ανήρτησε μάλιστα φωτογραφίες της νεαρής γυναίκας πριν από τη ρωσική εισβολή, καθώς και το χέρι της μετά τον θάνατό της.

«Αυτή είναι η Ιρίνα προτού έλθει η Ρωσία στη χώρα μας. Σπούδαζε μακιγιέζ κι είχε σχέδια για τη ζωή της. Ζούσε στην Μπούκα. Αυτό είναι το χέρι της με το μανικιούρ στη φρικτή φωτογραφία που έχετε δει πολλοί. Οι Ρώσοι σκότωσαν την Ιρίνα και εκατοντάδες άλλους σαν κι αυτήν “απλώς και μόνον επειδή ήταν Ουκρανοί”», έγραψε στο Twitter.

H δασκάλα της Ιρίνα στα μαθήματα αισθητικής, Αναστασία Σουμπάτσεβα, που αναγνώρισε τη νεαρή γυναίκα από τα νύχια της, έγραψε συγκινημένη σε ανάρτησή της στο Facebook:

«Απόψε αφιερώνω τη βραδιά στη μνήμη της απίστευτης Ιρίνα, που με τη δίψα της για τη ζωή, τη δύναμη, την ενεργητικότητα και την καλοσύνη της με κέρδισε νιώθοντας τον πόνο μου. Τι κρίμα που δεν ένιωσα τον δικό της».

Η κόρη της Ιρίνα, Όλγα έγραψε στο Instagram, στις 5 Απριλίου, ότι δεν είχε νέα της μητέρας της για τουλάχιστον έναν μήνα. Αναγνώρισε τη μητέρα της από το χέρι της στη φωτογραφία. «Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να κλαίω, ακόμη κι αν ξέρω ότι δεν φέρνει αποτέλεσμα» έγραψε, και πρόσθεσε ότι το χέρι της μητέρας της θα γίνει «ένα χέρι ελπίδας» για την Ουκρανία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments